Instagram is zo’n plek op het wereldwijde web waar je urenlang kan ronddwalen voor massa’s inspiratie. Zeker als het over DIY & upcycling gaat! Slashparent Lobke is zelf verslaafd aan dit medium en vond voor ons 7 x #upcycling Instagram-accounts om niet te missen in deze kring/loop-maand.

@havermoutje

[embed]https://www.instagram.com/p/BQ5i2fsD0P5/?taken-by=havermoutje[/embed] Van een oude meelzak een hammock hangstoel maken, of coole kasten ontwerpen van palletten. De makers van Havermoutje, Nootje & Kooltje delen via hun übercool Instagram-account geregeld leuke upcyling-projectjes waar je een lach van op je gezicht krijgt. Heb je hun boek ‘Maak het zelf’ met stap voor stap DIY-projecten trouwens al in huis gehaald?

@minimagpie

[embed]https://www.instagram.com/p/BRdO5EtldCX/?taken-by=minimagpiekids[/embed] Haar passie voor upcycled kinderkleding begon toen ze kleding voor haar baby begon te maken omdat ze geen nieuwe dingen voor hem wilde kopen. Al snel groeide het uit tot een eigen bedrijfje in Londen. De vrouw achter Mini Magpie kan je zelfs leren hoe je je oude kleren upcyclet in baby en kinderoutfits.

@upcyclethat

[embed]https://www.instagram.com/p/BQUbSREh0jr/?taken-by=upcyclethat[/embed] Op zoek naar leuke upcycling ideetjes, inspiratie en tutorials? Dan ben je bij dit Instagram-account en bijhorende blog aan het juiste adres want zij zijn upcycling leverancier van de leukste hergebruikideeën en streven ernaar om mensen te inspireren om creatief te hergebruiken en opnieuw te gebruiken wat ze al hebben. Wat dacht je van dit boekenrek van skateboardplanken?

@ingthings

[embed]https://www.instagram.com/p/BSI7Lkch5MG/?taken-by=ingthings[/embed] Ingrid, de vrouw achter dit mooie Instagram-account houdt van kleine, onvolmaakte, gebruikte, gevonden, zelfgemaakte, lelijke, lekkere en gewone dingen.. Kortom alles wat haar toelacht (of huilt). Je vindt haar regelmatig terug in een kringloopwinkel waar ze met wat kringloopgeluk mooie nieuwe dingen maakt van gebruikte spullen. Wedden dat jullie er ook blij van worden?

@Søndag

[embed]https://www.instagram.com/p/BNAe75oh0Xc/?taken-by=sondaglabel[/embed] Ali en Hanna zijn de gezichten achter Søndag. Hij heeft een technische achtergrond - met een diploma Industriële Elekriciteit en ervaring in de lichtensector -, en zij studeerde af als politieke wetenschapper en is gebeten door de creatieve ondernemersmicrobe. Elke zondag duikt het creatieve duo in hun atelier en geven duurzame tweedehandsitems een frisse look. Met strakke grafische lijnen en colordips re-introduceren ze de producten in de kringloop. Om te hebben en te houden in je interieur!

@appelzee

https://www.instagram.com/p/BRWJam3g9JT/?taken-by=appelzee Nog van Belgische bodem en oh zo mooi! Tine is verliefd op kleur en gepassioneerd door alles wat handgemaakt is. In haar Villa Appelzee tovert ze kringloop-en recuperatiemateriaal om tot de mooiste interieurspullen. We love it!

@gwentibold

[embed]https://www.instagram.com/p/BRjVEN3g0_S/?taken-by=gwentibold[/embed] En last but not least: onze eigen Gwen Dubois, onze 'in house-thingmaker' van Maison Slash! Gwen is een echter recycle queen die in elk voorwerp iets mooi ziet. Zoek je 'out-of-the-box'-inspiratie? Dit is jouw stek! lobke-300x300Lobke is een rasechte SlashParent. Mama van  3 +1/ gedreven blogster op leukewereld.be / journaliste bij verschillende magazines/ auteur van verschillende boeken, waaronder haar laatste Happy Kids. Aanradertje!