Elke maand rapen we samen met een webshop of boutique de leuktse outfits van het moment samen. Voor Rock/Roll-mannen kijken we meteen naar John Roan (44), die je misschien kent als de helft van de band Arsenal. Hij is eigenaar van HAVEN, een Antwerpse surf conceptstore.

john Roan -havenAls je een surf conceptstore opent in hartje Antwerpen, dan heb je ballen aan je lijf! En het werkt: HAVEN is van pop-up naar permanente shop & webshop gegroeid. Het idee komt van Arsenal-muzikant John Roan die twee jaar met surfen startte onder druk van zijn 10-jarige zoon. Hij had de microbe meteen te pakken! Vandaar dat hij Haven oprichtte, een heuse conceptstore waar niet alleen de surfsport aan bod komt, maar ook heel de bijhorende lifestyle. Onze vraag aan John is: hoe kleden surfmannen zich in de gure herfst?

maison-slash-rock_roll-stylelover-havensurf-ootd01"Voor de eerste outfit heb ik mij laten leiden door het fisherman’s gevoel. Hoe hard en ruw het leven van de visser ook is, en ik weet zeker dat hij geen vestimentaire kopzorgen had, maar op één of andere manier is zijn stijl altijd heel fashionable geweest en dat is het ook gebleven. Veel merken inspireren zich dan ook maar al te graag op zijn tijdloze look.  We beginnen met een classic sailor trui van WAIT, een surfmerk uit Parijs dat zijn truien laat maken door ‘Le Minor’, een oud en traditioneel Bretoens atelier, dat dit soort knitwear al jaren vervaardigd. Lokaal en ambachtelijk alom dus, iets waar we bij HAVEN wel oor naar hebben. Daarbij hoort onherroepelijk de knalgele regenjack van Finisterre, een merk uit het zuiden van Engeland dat zich toelegt op duurzame kledij van een extreem goede kwaliteit. We hadden er een regenbroek bij kunnen smijten, maar hebben het wat stijlvoller gemaakt met een ongelofelijk lekker zittende broek van LA Panoplie, ook een merk uit Parijs dat sinds kort in ons aanbod zit. De link met surf is ver te zoeken, maar het ziet er zo goed uit, dat dit merk niet kon ontbreken ons gamma. Bijhorende accessoires zijn de Fisherman’s Beanie, gemaakt van Merino wol, dus super warm, de topsokken van JeanJean, deze keer in een collab met het franse surfmerk Chipiron, en een ultra-handige en waterdichte (wat had je gedacht) rugzak van Vissla. Aren’t we all Fisherman’s Friends?"

maison-slash-rock_roll-stylelover-havensurf-ootd02"Voor de 2de outfit was mijn kader "de surfer die na zijn sessie uit het water komt en niet terug naar de bewoonde wereld wil gaan gewoon in tee en trunk." Hiervoor koos ik een ongelofelijk mooi blauw hemd met Apache print van het portugese La Paz, dat stijl en comfort op een perfecte manier weet te combineren. Daarbij hoort een comfortabele klassieke chino van Vissla in mosgroen. Bijhorende accessoires zijn een bruin lederen riem van Makia, een paar sokken met golfmotief van Alfredo Gonzales, een prachtige zonnebril van het parijse WAITING FOR THE SUN en de laatste editie van The Surfer’s Journal, het longboardmagazine bij uitstek. Geen surfer zonder surfboard, dus bij deze onze keuze: durf kleur bekennen met deze special edition collab tussen Catch Surf, de fabrikant van de boards en Jamie O’ Brien, een pro-surfer die zich wist te profileren als de Johnny Knoxville van de golven. Heerlijke softtop (zacht materiaal) met zoveel volume dat je er praktisch iedere golf mee pakt, hoe klein die ook is. En het ziet er nog keigoed uit ook! Verkrijgbaar in verschillende maten."

Wil je de kleren eens voelen en aanraken? Haven is gelegen in de Nationalestraat 164 in Antwerpen. Er zijn ook vrouwen- en kindercollecties!