Het is weer zomer en dat wil zeggen: buiten spelen, liters zonnecrème erdoor jagen en een zonnehoedje aanschaffen voor je kinders. Zo'n hoedje is niet alleen übercute, het beschermt je koters koppeke vooral tegen die soms toch wel gevaarlijke zonnestralen. Zo kan je deugeniet zich uren lang buiten amuseren, zonder stress voor een zonneslag of een verbrande haarlijn. Hier de tien leukste hoedjes op een rij!

Walvissen spotten

Je wist het misschien nog niet, maar dit schattig zonnehoedje met prachtig geïllustreerde walvissen is juist wat je kleine petotter nodig heeft. Je kan het hoedje op twee manieren dragen: met de walvissenprint of gewoon licht blauw. 't Is van gewoon ne keer binnenstebuiten te draaien.

Voor stoere kids


Wil je kind liever niet zo'n hoedje op? Met dit monsterhoedje verandert hij binnen de minuut van gedacht, want hoeveel cooler kan het nog worden? Een flapper die de nek beschermt is aanwezig en vooraan heb je een kapje, zodat de zon niet in de oogjes schijnt!

Assorti met je dessertje

Is jouw kind een ijsjesfan? Bij deze is een passend hoedje ook weer gefikst. En heb je al een kleurrijke outfit aan? Draai hem dan gewoon om, zo heb je een wit hoedje. Daarnaast is hij ook nog eens helemaal milieuvriendelijk gemaakt. 

Geen wolkje aan de lucht

Na regen komt zonneschijn, en in het beste geval ook een mooie regenboog!  Het potske bestaat voor 95 procent uit biokatoen en is helemaal ecologisch gemaakt, aanschaffen dus!

Bloemekes op je kop 

Een retro bloemenhoedje is eentje waar je niets verkeerd mee kan doen. Door de wijde klepjes beschermt dit kleurrijk hoedje je koters nek en oogjes automatisch ook tegen de zon. 

Dieper dan de diepste zee 

Een vrolijk zonnepetje van het Amerikaanse merk I Play is een must in de kleerkast. Met zo'n felle groene hoed, kan je je deugeniet snel terugvinden in een menigte spelende kinderen! Achteraan een grote flap, zodat ook het nekje niet verbrand en een elastiek zodat die goed blijft zitten. 

Basic hoedje

Hoeft het allemaal niet zo speciaal en kleurrijk te zijn? De zonnehoedjes van Liewood zijn dan ideaal en ook nog eens volledig organisch gemaakt! Verkrijgbaar in het rood, wit en grijs. 

Stoere pet

Draagt je kind liever een pet? Kies dan voor een schattige roze pet met regenboogjes, daar kan je bij je girly, maar toch ook stoere dochter, niets verkeerd mee doen. 

Paraderen in pastel

Het Belgische merk Ducksday kwam met een fancy pastelkleurig hoedje op de markt. Je kan hem gewoon aanhouden in het water, want de hoed heeft een 'quick dry' eigenschap. Een lintje met drukknoopjes is ook aanwezig!

Geef acht

Staat je kind niet zo graag in de belangstelling? Ga dan voor een camouflage legerhoed! Hij komt iets langer in de hals en beschermt dus ook de schouders tegen de zon.