Dit jaar geen uren browsen naar een tof vakantiehuisje op Airbnb of booking.com, maar wel een urenlange zoektocht naar shizzle om je kinderen mee bezig te houden. Wij maken het je makkelijk met deze lijst van de allerleukste speelhuisjes voor in je eigen tuin, want dit jaar doen we van #verlofindenhof.

Precies écht op vakantie

Met dit charmante houten speelhuisje zit je toch precies in een échte Airbnb. Alé, de kinderen dan toch. En dan hebben we het niet over dat teleurstellende vakantiehuisje van een paar jaar terug, maar wel over die ene catch. De raampjes en deuren kunnen echt open en dicht en op het picknickbankje kan je ook gewoon echt zitten en iets eten. Again, de kinderen dan toch. Er is ook een fake grill waarmee je alsof kan bbq'en. Alsof op verlof, zeg dat wel!

Geen tuin? We got you!

Respect voor alle ouders die hun kinderen tijdens de lockdown niet buiten in de tuin konden placeren. Dit is een speelhuisje/tent voor slashparents zonder tuin. En neen, het is geen extra ziekenhuistent om coronapatiënten in op te vangen, al lijkt het daar wel op. Het is een sober tentje we know, maar dat staat toch eigenlijk net wel tof in het interieur in plaats van zo'n kleurrijk plastieken ding. Daarbij kunnen kinderen deze tent helemaal inrichten zoals ze zelf willen. Is het een winkeltje, is het een laboratorium, is het een vakantiehuisje, of is het misschien toch zo'n ziekenhuistent? Dat kunnen ze helemaal zelf kiezen. 

Bij de buren

Kijk je uit naar een citytripje Amsterdam? Breng de kinderen (en jezelf) alvast in de stemming met dit Amsterdamse speelhuisje van Dutchwood. Gemaakt van gerecycleerd steigerhout uit de bouwsector. Da's met een échte takel enal. 

Het gecamoufleerde speelhuisje

Jammer toch, om zo'n boenk van een huisje midden in je mooie tuin te zetten? Daar kunnen we inkomen. Check deze speciale wilgentenen huisjes eens die gewoon volledig opgaan in je tuin. Tenen watte? Wilgentenen zijn waterloten van wilgen die wel vaker gebruikt worden voor het maken van bv. manden. Ze zijn 100% natuurlijk en vallen daarom helemaal niet op in je tuin zoals een plastieken huisje dat wel zou doen. De hutjes zien er daardoor ook wel simpeler uit, maar dat is juist ideaal voor de fantasie van je koter!

Zelfbouwpakket à volonté

 Geen tuintje? Een zomer vol regen? Bouw dan je eigen huisje binnen! En wat voor een. Een hoge prinsessentoren? Een breed piratenfort? Een geheime tunnel? #dakanallemaal! Met dit ingenieuze klittenbandsysteem kunnen de platen vastgemaakt worden aan alles wat voorhanden is. Veel plezanter dan een ‘kant en klare’ wigwam of een plastic speelhuisje! 
Cabin in the sky!

Misschien iets minder privacy nu je kind je vanop een hoogte in het oog kan houden, maar wel meer rust nu hij of zij zich urenlang kan amuseren in dit vissershuisje. Haal eens een setje eendjes vissen in huis en laat hem of haar vissen vanop het balkonnetje. Precies echt! Not judging als je er zelf ook eens inkruipt. We verdienen allemaal wel wat escapisme, toch?