Vintage is al eventjes hot en hip in de fashionwereld. Maar ook het speelgoed blijft niet achter met deze trend. Wie geboren is in de jaren 70, 80 of 90 (ja, jij dus) zal enig nostalgisch gevoel niet kunnen onderdrukken bij het vintage speelgoed dat wij alvast konden vinden. Tijd om verder op zoek te gaan in die zolder van jou (of je (groot)ouders) naar verborgen schatten! 

Je had het nooit verwacht, maar intussen zit je wel degelijk in die levensfase van 'Toen ik klein was dan...'. Je hoort het je iets te vaak herhalen tegen jouw schermverslaafde kinderen. Vul zelf aan: 'Vroeger, toen ....' speelden we nog gewoon met de rolschaatsen buiten of 'hadden wij gewoon een viewmaster'. Simpel en gewoon plaatjes bekijken, daar werden wij gelukkig van. 'Of  we speelden al eens buiten tennis, niet tegen een ander persoontje maar tegen de jokari.' Maar goed, niet alleen de nostalgie van het eenvoudig spelen, zorgt voor heimwee. Nu moet je toch toegeven dat het speelgoed van de jaren 80, begin 90 er ook wel heel erg fancy, keicool en hip uitzien.


vintage

Daarom onze boodschap: check je zolder (én die van je (groot)ouders) of rep je naar de plaatselijke kringloopwinkel. Want zonder dat je er erg in hebt, liggen daar de mooiste eighties schatten op jou te wachten. Troetelberen, My Little Pony's (de oude!) en noppers (die blokken met prikkers!). Of wie weet vind je nog wel die glimworm, ooit je beste vriend tijdens de nacht. Of misschien nog iets helemaal anders! 

Laat het ons weten in het Clubke van de Slashparents