Een van de leukere dingen aan een baby krijgen, is -naast die baby effectief maken duh- toch wel met stip het leggen van een geboortelijstje. Het uitzoeken van de meest schattige spulletjes voor het allermooiste liefdeskind, hoe tof kan het zijn? En weet je wat nog toffer is? Dat je nu bij Dreambaby een geboortelijst van €3000 (dat lees je goed ja, d-r-i-e-d-u-i-z-e-n-d euro) aan fancy shmancy babyspullen kan winnen! Als wij het hier nog geregeld krijgen om ergens tussen 2 video calls een baby te maken, weten wij alvast dat we deze 9 leukigheden op onze geboortelijst zetten.

1. Bakske vol met stro

Rotan is weer helemaal in these days, ook in babyland! Bohemian zottie als we zijn van dit wiegje zien we ze al helemaal staan in de woonkamer. Aangekleed met gewassen katoenen en melkkleurige lakentjes, wat droogbloemen erlangs tegen een muur in een roestig kleurtje geverfd. En dan die mooie perzikzachte baby erin, natuurlijk. Onze eieren maken hier al spontaan wat sprongetjes bij de gedachte alleen al. 


2. You foxy baby

Neem het van ons aan: er kunnen geen dekentjes genoeg zijn. Voor in bed, voor in de auto, voor in de zetel, voor op de schoot, om aan te frullen, als troost, voor warmte, voor gezelligheid. En dit exemplaar heeft nog meer redenen om in huis te halen: 't is Belgisch, 't is mooi, 't is zacht, 't is van biologische katoen en het past ook nog eens perfect in dat rotan wiegje van hierboven tegen die roestkleurige wand. 

3. Tuttemieke

Fopspenen. Een baby item waar de meeste slashparents een liefde-haat verhouding mee hebben. Je wil ze liefst niet of al zeker niet te lang of teveel in huis halen, maar halleluja voor al die keren dat zo'n verdomde tut voor een minuut of tien wat stilte en rust in huis brengt! En ook halleluja voor alle fopspenen die er zo feestelijk en mooi uitzien als deze. 

Fopspeen van Suavinex

4. Lekkere 'gerechjes'

Mag je baby aan de groente- en fruitpapjes? Haal dan je innerlijke Sofie Dumont of Marcello Ballardin (al mag die het ook gewoon zelf bij ons komen doen) naar boven en ga aan het kokerellen met deze handigheid, die ook gewoon leuk staat op je keukenaanrecht. Met een Babycook kan je zowel ontdooien, stomen als mixen. En als die er dan toch staat, bereid je er voor jezelf al even makkelijk wat pesto of hummus in. 

5. De Smos

Voor de nieuwkomers in slashparentland, dit is geen wijwaterbakje en ook geen voederbak voor je konijnen. Dit is een slab met een -en nu komt er een heel leuk woord- knoeigoot! Alles wat tussen de mazen van die ieniemienie vingertjes en mondjes valt, komt in de knoeigoot terecht en kan, zoals dat gaat bij kleine koters, nadien nog eens ge(re)consumeerd worden als kleine snack na de maaltijd. Baby like! Ze bestaan in alle kleuren en motieven, maar zo'n strak minimalistisch exemplaar als deze, we like!

Slabbetje van Mushie

6. Lamalles op

Serveer er een lama bij en je krijgt ons alle kost verkocht. Niks beter dan the real furry deal met mislukte permanent en te groot gebit. Maar bon, met een getekende versie op een bordje zijn we ook al content. We gaan er dan ook van uit dat een lama-hack bij de meest picky eaters onder de kinders eveneens werkt! 


7. Ukkie doet tukkie

Nood aan wat armen vrij om je haren te wassen, ne smos américain te eten, ... ? Whatever, als dat paar ledematen maar even niet hoeft te dienen om je baby in slaap te wiegen. Jong geleerd, is oud gedaan, dus zet dat kind even zelf aan het werk. Met een wipperke bij de hand, wiegen ze zichzelf wel in dromenland. En dit exemplaar staat dan ook nog eens schoon in je interieur!


8. Papakiki

Is het een vliegtuig? Is het een walvis? Nee, dat is het niet. Het is het allerschoonste wc-potje waar je kind zijn pipi of kaka het daglicht ziet! En moest je het nog niet weten: de pot hoeft niet achter slot tot ongeveer 18 maanden, want je kan namelijk al kort na de geboorte van je kind met zindelijkheidstraining starten. Meer hierover kan je horen in deze aflevering van onze Maison Slash podcast


9. Wemmer in den emmer

Niks zo gezellig en ontspannend als een lekker warm badje, ook voor baby. Denk je van "Euhm, ik was mijn baby niet in een emmer!", dan think again. Het voordeel van zo'n bademmer is namelijk dat zo'n emmer de warmte van het water veel langer vasthoudt dan bij een gewoon badje, en dat je baby ook tot aan de schoudertjes in het warme water zit. Je zou er al zelf inkruipen, horen we jullie denken! En in de zomer serveer je er de sangria in, dat is hier dus van longterm use en al.Deden jullie van boem-boem en is 't nu van koekenbak met een mooi gevuld buikje (chocorona kilo's niet meegeteld)? Doe dan snel van klik-klik en win-win voor €3000 aan ding-ding! Hier Hier!

Voor dit artikel werkte Maison Slash samen met Dreambaby. We publiceren hier enkel merken die bij ons/jullie passen, en waarin we zelf geloven. Je zal ons nooit horen zeggen dat iets gezond is als we daar niet zeker van zijn. Of dat iets plezant is, als dat niet zo is. We vertellen geen onzin. Beloofd. Hoe wij tegenover advertenties staat, lees je hier.