't Zijn donkere dagen en nu de wekelijkse wandeling zo ongeveer het hoogtepunt van de week is, kan dat beter een ferm goed hoogtepunt zijn. Beren spotten en wandelen in de sneeuw streepten we allemaal al van ons lijstje. Maar deed jij al een lantaarnwandeling in 't donker? Dat is even gezellig als het klinkt, en extra leuk met zelfgemaakte lantaarns!

Deze DIY is een dikke win-win-win. Wandelen is die avond niet “saahaaaai”, en ook “hoe lang is het nooooog” zal je tijdens de wandeling niet horen. Je hoeft er helemaal niet zo handig voor te zijn, ‘t is van easy peasy lemon squeezy. Oh en je houdt je kinders bezig. Efkes binnen knutselen, efkes buiten alle energie kwijt. Let’s go!


Wathebjenodig?

- een glazen bokaal
- een stuk ijzerdraad
- een sliert met lichtjes op batterijen of een theelichtje op batterijen
- all purpose knutsellijm
- een penseel
- crêpepapier of vloeipapier
- optioneel en geheel op eigen risico: glitters


Oedoededa?

- je smeert een dun laagje lijm op de buitenkant van de bokaal
- je scheurt het crêpepapier in stukjes en kleeft de stukjes op de bokaal
- op de lege stukjes tussen de stukjes crêpepapier smeer je een beetje lijm, en je schudt er wat glitters op 


- doe de ijzerdraad rond de bovenkant van de bokaal en vouw er daarna een handvaatje mee 
- steek de lichtjes in de bokaal
- trek je stevige schoenen aan, wacht geduldig af tot het donker is en maak een wandeling met je spiksplinternieuwe DIY meesterwerk!

In dit artikel gebruiken we affiliate links. Dat wilt zeggen dat als jij klikt op de link en een aankoop doet, dat wij daar een klein percentage van krijgen. Jij betaalt niet meer voor het product dan als je rechtstreeks naar de welbepaalde website gaat. Je helpt ons alleen bij het ondersteunen van Maison Slash. Waarvoor dank!