Dennis, Ciara en Ellen een hele klas aan stormen en dus veel binnenzitweer! Wat vang je aan op zo'n druilerige momentjes met je koters? We have the answer! Taartjes, koekjes en pannenkoeken is meestal hét perfecte antwoord op zo'n dagen. Maar hé, wij doen toch niet van gewoon maar taartjes, koekjes en pannenkoeken! Onder dit motto gingen we op zoek naar alternatieve maar super coole activiteiten voor als d'n Dennis en één van zijn maten zijn of haar doortocht doet. En hop, weg verveling! 

DIY koekjesmix

Shit, kakapipistront! Weer een verjaardagsfeestje mét bijhorend kadootje en net nu we aan onszelf beloofd hadden om minder aan waste te doen. Daar moet iets op gevonden worden. Deze koekjesmix komt als een heerlijk geschenk uit de hemel gevallen. Bovendien leuk om samen met je kleine rakker te doen. En als je nu echt voor helemaal geen afval wil gaan, kan je de mix altijd inpakken in een sjaal, of een anders stukje stof. Go zero! Go zero waste! Geef dit artikel een klikje voor het volledige recept. 

Pannenkoeken shaken

Een typisch ochtendtafereel. Te weinig tijd om iets gezonds te maken dus dan geef je de kinders snel maar weer een boo'ke met choco. Wist je dat er ook snelle en gezonde opties zijn? Probeer bijvoorbeeld eens je pannenkoeken een shakeske te geven?! Je hebt er bijna niets voor nodig (hallo éénpotsgerecht!). Eén keer moeite doen, een avondje op voorhand wat inplannen en een beetje armkracht om te schudden. That's about it!

Volledige recept vind je hier zo. 

Bananenlolly's

Ieuw, die banaan wil ik niet en er zit een bruine vlek op! 99 procent kans dat je dit zinnetje las in het hoofd van je kind. Bruin betekent vies, en vies betekent 'ik eet die niet'. Wat vang je dus aan met al deze overrijpe bananen? Je steekt ze in een nieuw chocoladejasje. Pimp ze daarna nog met wat sprinkels et voilà, job done! 

Meer weten? In dit artikel staat alles nog eens goed uitgelegd!