Je lenteschoonmaak is net achter de rug of moet nog gebeuren, ha ja, de lente duurt uiteindelijk tot juni, niet?! Waarschijnlijk ben je een hoop speelgoed tegen gekomen die je het liefst van al stante pede naar de kringloopwinkel brengt of de container op gooit. “Nee mama niet weggooien, ik ga daar nog mee spelen!”. Niet dus. In plaats van dat speelgoed weg te gooien, kan je er wél helemaal iets nieuws van maken!

Met een spuitbus en een paar speelgoeddiertjes kom je al héél ver. Kijk eens aan! Drie DIY’s met oud speelgoed, dat je ab-so-luut niet mocht weggooien. Check ook onze video down under dit artikel voor de making-of én het (al zeggen we het zelf) geweldige resultaat.

egFtIcl7hcNSNAKqioOL5AjVbDApTA3n98IUg9se.jpeg

Dino snoeppotjes (want: snoepjes for the win)

Snoep smaakt altijd goed. Du-uh. Maar snoep smaakt nog beter als ze uit een mega 'skeun' potje komen. Geen gedoe meer met plastic (awoert!) zakjes die scheuren als jij of euh, je kind voor de zevende keer naar snoep gegraaid heeft.

Het enige wat je nodig hebt is een glazen bokaal (die je naar de glascontainer ging brengen), een spuitbus, lijm en de speelgoeddiertjes. Jep, dat is zowaar alles!

Bl1XFNef33B8bMOnYX5xLGUOxH6nS2RPb56YK0Aw.jpeg

Dit is wat je moet doen:  plak het diertje met stevige lijm vast op het deksel, laat dit drogen en geef het vervolgens een kleurtje met de spuitbus. Klaar! Asjemenou!

Dino die je boeken ondersteunt 

Alles leuker dan een saaie boekenkast, zie hier: de dino boekensteun! Dat is toch wel echt  een leukigheidje voor de boekenwurmen onder ons. En je krijgt er moeilijke lezertjes misschien wel mee gemotiveerd om aan het lezen te gaan.

Wat je nodig hebt? Een dino (of ander speelgoed), verf, een spuitbus, twee even grote houten plankjes en je gereedschapskist (met een hamer, nagels, een zaag en een verfborstel). Oh ja, en een ondergrond die vuil mag worden. Just in case. Met die verf en zo.  

De DIY gaat als volgt: spuit eerst de dino in de kleur naar keuze. Zaag dan de twee plankjes in de helft. De afmetingen kan je zelf kiezen, zolang je speelgoeddier er maar op past én je overblijft met 4 plankjes van dezelfde grootte.

Zet vervolgens twee plankjes in een L-vorm op elkaar vast met nagels en herhaal dit voor de twee andere plankjes. Daarna is het tijd om de plankjes te verven.

plankjes.png

Snij daarna de dino zo recht mogelijk in twee. Dit kan je ook doen vóórdat je de dino hebt geverfd. Tot slot lijm je de ene kant van de dino aan het ene plankje en doe je dit ook voor de andere kant van de dino.

Niet helemaal mee met de uitleg? De video onderaan dit artikel brengt wel duidelijkheid!

Tip: Als het gaat gebruik je best dieren die niet hol zijn van binnen. Dat maakt het allemaal een beetje makkelijker. Indien je de dino niet kan vast maken, kan je het dier ook ophangen door nog enkele nageltjes in de plankjes te kloppen.

Et voila. De boekensteun is klaar! Heb je dan ook nog leuke, spannende boeken nodig om er tussen te plaatsen? Kijk dan zeker even naar deze aanraders!

dino2.png

Halve dieren magneten

Voor de derde en laatste upcycling DIY heb je naast het speelgoed, slechts enkele kleine magneetjes en lijm nodig. In no time heb je er super coole magneten voor op de ijskast bij.

Het eerste wat je moet doen, is het diertje doormidden snijden. We houden er blijkbaar van om het speelgoed van onze kinders in twee te snijden. Sorry, not sorry. Vervolgens plak je de magneten op de vlakke kant van het speelgoed, laten drogen en ja hoor, je bent al klaar! Simpel, toch?notNv45tgqgTqIVi9LyRW6QsiVBFhI6U9LrGxHsx.jpeg

Zozo, huppakee, 3 keer een super easy maar kei-coole upcycling DIY van oude speelgoeddiertjes! Check zeker onze video voor het hele proces!