Citroenen, citroenen, citroenen... Je hebt er waarschijnlijk zeker vier in je fruitmand liggen. 't Is zoiets dat op zichzelf vrij nutteloos is, maar in combinatie met andere dingen wonderen doet. Gebruikte jij ze tot nu toe alleen maar voor sausjes of drankjes? You're missing out! Hieronder vind je zes ways hoe je citruscollectie je leven kan vergemakkelijken.

#1 Een wasmiddeltje voor je fruit

Vul een sprayfles bijna helemaal met water, voeg 1el azijn en het sap van een halve citroen toe. Spuit het middeltje op je appel, ga er met een doekje overheen en spoel af onder water. Bye bye pesticiden! 

#2 Het schoonmaken van je houten snijplanken

Strooi wat zout over je houten snijplank en schrob met de opengesneden kant van twee halve citroenen over het zout en de plank. Het citroensap mengt zich met het zout en vormt zo een goed schoonmaakmiddeltje. Veeg de plank achteraf proper met een vochtige doek. Deze methode kan je ook gebruiken voor het poetsen van het raster op je gasfornuis of voor je glazen douchedeur. In dit geval dip je een halve citroen met de open zijde in het zout en schrob je dan met die halve citroen over het raster of de douchedeur.

#3 Citroenijsblokjes

Snijd een citroen in plakjes en dan elk plakje nog eens in kwartjes. Steek de partjes in een ijsblokvorm, vul aan met water en doe het in de vriezer net zoals bij gewone ijsblokjes. Ideaal voor het verfrissen van je home made ice-tea of gin-tonic. Dit trucje werkt trouwens met eender welk fruit!

#4 Maak een lichaamsscrub

Als basis kan je kiezen voor een tasje suiker, zout of gemalen koffiebonen. Voeg 3el kokosolie, 1tl honing en het sap van een halve citroen toe. Meng de ingrediënten door elkaar en scrubben maar.

#5 Een frisse adem

Last van een stinkende adem en op zoek naar een natuurlijke remedie? Gorgel eens met wat citroensap. Dat het even lekker is als een muntje kunnen we niet verzekeren, maar effectief is het zeker wel!