Zoals je weet (of niet) zijn er verschillende planten die de kleine bobo'kes met gemak kunnen verhelpen. Als je het manusje van alles onder de planten wilt leren kennen, haal dan als de wierdeweerga een aloë vera plant in huis. Een echte wonderplant! Waarvoor die groenigheid allemaal goed is? Alles! Echt.

Wondermiddel voor de huid 

tukHAgOjhGQei3XlZQNwufs3hRUpFa8FgUIEk02B.jpeg

(foto: gardenista.com)

Aftersun

Kinderen spelen in de zon en we vergeten ze dan al eens in te smeren, woeps! Maar no stress, met wat aloë vera is het zo verholpen! Snij een stengel/blad af, leg wat van de 'gel' die vrij komt op de wond en het zal plots heel wat koeler aanvoelen!

tegen puistjes of eczeem

Eens dat kind van jou in de puberteit belandt, kunnen er al eens puistjes opduiken, alarm! Ook hier kan de plant zijn toverkrachten tonen. Schraap de gel uit één van de bladeren en smeer het op dat pukkelgezicht! De puistjes zullen verminderen, gegarandeerd.

no botox over here

Rimpels. Hebben we niet, krijgen we niet. Nope! Maar stel, je weet maar nooit.  Dan biedt de aloë vera alweer dé oplossing. Breng de gel dagelijks aan op je gezicht en je zal terug een babyvelletje hebben! Heb je het graag wat fruitiger? Dan kan je hiervoor ook aan de slag met ananas of banaan!

S877BVwjf2qRCyvvFQSXVuwddpqu3Pb81PTk5k36.jpeg

(foto: gezonderleven.com)

TIP! Je kan ook nog komkommer en (gedistilleerd) water aan de gel toevoegen voor een nog beter effect!

Wondermiddel voor het lichaam

Naast de vele voordelen voor de huid, heeft deze wonderplant ook veel voordelen voor je lichaam. Met een beetje sap van de plant kom je al een heel eind, tot in Nostressland, bijvoorbeeld!

anti-stress

Het klinkt misschien wat gek, maar naast het verzachten van de huid, kan aloë vera ook stress verminderen. Zeker als je je hoofd masseert, of nog beter, laat masseren, met de gel zal je snel ontspannen.

ontgiften van het lichaam

Naast gel, bevat de aloë vera plant ook sap en laat dit sap nu even veel voordelen hebben! De stoffen in het sap nemen alle slechte stoffen mee en ontgiften dus je lichaam. Resultaat? Snelle vetverbranding, verbeterde spijsvertering én minder opstoppingskes! 

kVDydncorQ4qNOabCHlY1ejBulp81QAIa81yrqrb.jpeg

(foto: organicfacts.net)

tegen brandend maagzuur

Wie makkelijk last heeft van brandend maagzuur, kan eens proberen aloë vera sap te drinken. De slechte bacteriën en gisten in je darmen zullen door het sap worden weggespoeld waardoor het gist niet meer kan zorgen voor dat vreselijke brandende gevoel.

Wonderplant voor in huis

Het is nog niet gedaan met voordelen! Naast alles wat we hierboven hebben vermeld, heeft de plant ook nog enkele leuke bijwerkingen voor je huis. Hij ziet er dus niet alleen leuk uit, hij heeft ook echt wel een geweldig doel!

Maakt zuurstof

Eerst en vooral zorgt de plant voor wat extra zuurstof in huis. Hij maakt voornamelijk 's nachts zuurstof aan, dus is dit het perfecte maatje om mee in je slaapkamer te nemen!

T2GiL03LWMvw9kQZ8JH214XdlPFWvNwvhPzwqehY.jpeg

(foto: ikwoonfijn.be)

Luchtreiniger

Naast nieuwe lucht aanmaken, zorgt deze plant er ook nog eens voor dat alle vieze chemische stofjes uit de lucht verdwijnen. Heb je net de badkamer grondig gepoetst met fel ruikende producten? Zet er dan eens een aloë vera plant!

Meest makkelijke plant ooit

En last but zeker not least is deze plant is één van de meest makkelijke in onderhoud. Hij heeft niet veel zon of water nodig, je kan hem overal zetten en daarnaast geneest hij ook nog eens zijn eigen wondjes! Geef toe, als het zo zit, zet je toch je hele huis vol aloë vera planten.

(header: ikwoonfijn.be)