Hoera, je bent zwanger en je wil de wereld laten weten welk fruit er aan jullie boom hangt. Hoe dan? Want als het even kan, mag het wel wat meer zijn dan: "Hallo, we verwachten een baby en het wordt een jongen/meisje." Booooring, doe ons maar meer pret in de raket. Dus zochten en vonden we leuke gender reveal ideetjes bij creatieve ouders, en samen met AVA gooien wij er zelf ook nog een leukerd bovenop!

Een gender reveal zonder iets te verklappen!

Ken je die mop van die gender reveal? Haha, ik ook niet, want het was er geen! Als je elke curieuzeneus die naar het geslacht van jullie baby hengelt eens goed wil bij het 'pietje' (ebdem?) pakken, organiseer dan een gender reveal waar je helemaal niks verklapt! Zo had Sofie er afgelopen zomer eentje met haar familie. Sofie: "We deden eerst een spelletje vogelpik met zwarte ballonnen. Iedereen dacht dat een van de ballonnen gevuld was met de kleur van het geslacht. Maar uiteindelijk zat er in 1 ballon een papiertje met enkel 'gefopt' erop." Ze hebben het nadien wel driedubbel en dik goed gemaakt met een grote kartonnen doos gevuld met roze ballonnen, een confetti kanon én een boy or girl taart.

Annelore en haar man hielden een heus gender reveal feestje met alles erop en eraan zonder tot het hoogtepunt van de onthulling te komen. Bummer voor de weetgraagjes, maar ze hadden op z'n minst wel een leuk feestje!

Maak handig gebruik van een feestdag!

Zit er een of andere feestdag aan te komen, dan kan je al evengoed je gender reveal eraan koppelen. Easy peasy en je hoeft niet meer verder te zoeken en big surprise alom. Want ja, welke toekomstige oma of opa verwacht er ook een gender reveal cadeau als er een elektrische tandenborstel op het verlanglijstje stond. 

Tamara: " We hebben geen gender reveal feestje gehouden, maar hebben het drie weken geheim gehouden om het met Kerst in de vorm van een kadootje te vertellen.'

Valerie en haar partner deden het in echte Kinder Surprise stijl met...Pasen. Een eitje in een eitje in de juiste kleur.

Verras jezelf met de reveal!

Waarom geen gender reveal houden voor jullie zelf? Egoïstisch? Nikske van. Jullie hebben tenslotte al het werk gedaan en de strafste arbeid moet er nog aankomen. Duid een gewillige ceremoniemeester aan en laat je verrassen. En de rest van je framily laat je gewoon meegenieten van jullie verraste blikken en de gender reveal. 

Evie: "We wisten zelf van niets. Ik had een collega het bericht van het ziekenhuis laten lezen, en haar dan het geslacht laten doorsturen naar diegene die een taart voor ons ging maken. Ook had ik 2 ballonnen gekocht die we lieten opblazen door iemand anders. Ik had versiering en snacks in thema, iedereen moest ook stemmen of het een jongen of meisje ging worden. Het was wel heel leuk en spannend!"

Diederik: "Wij hebben heel recent een gender reveal gedaan. Normaal ging het er eentje worden met alle toeters en bellen, maar daar heeft corona helaas roet in het eten gegooid. We zijn dan overgegaan op plan b. De gender reveal is grotendeels gepland door een vriendin van ons, zij was de enige die het geslacht wist. Omdat we door corona niet meer allemaal samen konden zijn, hebben we voor de aparte bubbels een gender reveal partybox gemaakt met hapjes, cava, fruitsap, maar ook gender reveal muffins/donuts, rijstpap, boy or girl bordjes, ballonnen in roos en blauw en ook een zwarte ballon.  We hebben deze boxen in de voormiddag coronaproof uitgedeeld en in de namiddag als iedere bubbel gezellig thuis zat te borrelen hebben we een live call gedaan. Elke bubbel prikte op hetzelfde moment de zwarte ballon stuk waar dan de gekleurde confetti uit kwam."

Klop het eruit!

Bang dat je vliezen gaan breken bij het knallen van een gender reveal ballon? Of ben je gewoon meer van het soort dat al eens graag met volle geweld een piñata tot moes klopt? Perfect, want een piñata vinden wij meer dan een goed idee om een gender reveal mee te doen. Voor de wat-een-gedoe-doe-mij-maar-kant-en-klaar persoontjes heeft AVA enkele mooie ready to klopt-er-maar-op-los piñata’s in zijn assortiment. Goesting en tijd in je handige vingers en/of wil je toch een ander kleur of vorm in die piñata? Geen probleem, je kan deze makkelijk zelf maken. 


Delen met de wereld zonder Coronny of iemand anders op uw hof? Film het moment waarop jullie er op los kloppen tot en met de ahaa's en ohoo's wanneer het geslacht van je baby eruit valt en let the whole world know op je Instagram. Of ga helemaal live via Skype, WhatsApp, ...
  1. Teken een vraagteken (of een ander ontwerp) op het karton en knip dit uit.
  2. Leg het uitgeknipte vraagteken op het andere stuk karton en teken het vraagteken over. Zo heb je twee gelijke stukken. 
  3. Maak met de overgebleven karton en tape een opkant.
  4. Vul nadien de piñata naar eigen keuze. (Wij hebben roze confetti en gouden serpentines gebruikt.) Hou nog wat serpentines over voor de laatste stap.
  5. Sluit de piñata met het andere stuk karton en plak dicht met tape dicht.
  6. Kleef het froezelpapier in dezelfde richting op het karton met lijm.
  7. Versier zo de volledige piñata, uitgezonderd het puntje van het vraagteken. 
  8. Kleef hier een rondje met gekleurd papier. Je kan hierop een boodschap schrijven.
  9. Onderaan de piñata kleef je de serpentines vast. 
Voor dit artikel werkte Maison Slash samen met AVA. We publiceren hier enkel merken die bij ons/jullie passen, en waarin we zelf geloven. Je zal ons nooit horen zeggen dat iets gezond is als we daar niet zeker van zijn. Of dat iets plezant is, als dat niet zo is. We vertellen geen onzin. Beloofd. Hoe wij tegenover advertenties staat, lees je hier.