Steeds meer (toekomstige) slashparents houden een gender reveal. Ge weet wel, van die momentjes waarop ze het geslacht van hun aanstormende baby met de wereld delen, het liefst met heel wat toeters en bellen (letterlijk). Ook celebrities pakken er in belgen-, lala- en Instagramland graag mee uit. Echte feestjes met je framily aan je zijde kunnen nu wel effe niet, ge weet wel, maar hey, alternatieven zat! En ja, wij zouden Maison Slash niet zijn als we zo'n coronaproof gender reveal samen met AVA niet met minstens zoveel glitter kunnen evenaren. 

Joepie, een Vlaamsch kerm(e)isje!

Dat Natalia met een stevige dosis pittig 'poeier' ten tonele verschijnt, wisten we al lang. Toen ze tijdens haar zwangerschap een gender reveal feestje had, kon er dus ook niet anders dan wat actie aan te pas komen. Zwarte ballonnen gevuld met verschillende kleuren om met een darts pijltje vanop afstand stuk te prikken. Een van de ballonnen vul je met roze of blauw poeder en dan hopen dat dat niet de eerste is die geraakt wordt. Dat is van kermistoestanden met zo een hoog animo gehalte dat onze eierstokken er spontaan van beginnen te rammelen!


Oh boy, it's a girl!

Check je Instagram of duik in Google naar gender reveals van celebrities en de meest spectaculaire onthullingen passeren je scherm. Gelukkig zijn er ook Hollywoodianen die met hun voeten op de grond blijven en gaan voor het less is more concept. Zo vulde actrice Kate Hudson grote zwarte ballonnen met kleine roze ballonnen om de komst van een dochtertje aan te kondigen, en besmeerde Kate Perry het gezicht van haar Orlando Bloom met taart glazuur in een roze kleur.

 

Jessica Alba ging voor de blauw gevulde doos. Simpel én plezant, zoveel is duidelijk. We like! Zoveel zelfs dat we van dit easy peasy idee zelf een gelijkaardig exemplaar in elkaar knutselden. Hoe we dat deden, lees en zie je verder in dit artikel. 


Ik wil da van Jessica!

Hola, ben je zwanger (proficiat!) en je wil ook zo'n gender reveal doen à la Jessica Alba? Dus ook via Instagram zonder volk in the neighbourhood, want ja, gezondheid en veiligheid nog altijd boven alles dezer dagen. Dat kan! Zelfs met evenveel blingbling als ze daar aan de andere kant van de oceaan doen. Haal onderstaande benodigdheden bij je dichtstbijzijnde AVA of shop online, ga aan de slag met het meest eenvoudige stappenplan en spread the B(oy) or G(irl) word! 


Wathebjenodig?


Oedoededa?


  1. Verf de doos in het zwart en versier met witte verf. Je kan ook andere kleuren kiezen.
  2. Teken het ontwerp eerst in potlood op de doos.
  3. Met verfstiften overschilder je het ontwerp. Met deze verfstiften kan je mooie, fijne tekeningen en letters te maken.
  4. Maak bovenaan 2 gaatjes en steek er een stevig touw doorheen. Zo kan je de doos later ophangen.
  5. Snijd onderaan de doos de 2 zij-flappen weg. De voorkant is waar de tekening op staat.
  6. Maak de doos bovenaan dicht.
  7. Draai de doos om en stop er confetti, serpentines, ballonnen, en veertjes in. (Naar keuze)
  8. Bevestig een lint of touw aan de binnenkant van de overgebleven flappen van de doos.
  9. Wanneer je aan de touwtjes trekt, valt de doos open.
Voor dit artikel werkte Maison Slash samen met AVA. Check zeker hun aanbod met DIY-artikelen en andere te gekke decoratie! Hoe wij tegenover samenwerkingen staan, lees je hier.