Onze bubbel is weer verkleind, maar betekent dit dat we 24/7
thuis in ons kot moeten zitten? Absolutely not! Een gezellige picknick in je bubbel voelt als het  feest dat je nodig had! In deze #AVoilà-reeks helpen wij je je picknick een "holy moly, da's kei schoon"-effect te bezorgen dankzij hangende bloemenvaasjes en vrolijke pompons! 

Instagram en Pinterest staan vol met perfect gestylde picknicks. Jij kan dat ook! In de winkel vind je veel toffe spullen, maar die zijn jammer genoeg niet altijd budgetproof. Gelukkig zijn veel fotogenieke items, zoals hangende bloemenvazen en pompons, ook gemakkelijk zelf in elkaar te flansen! Pluspunt: je krijgt er een portie keitoffe qualitytime met de kiddo's bovenop! (Je wist toch allang niet meer wat samen te doen, geef toe!) Alle benodigdheden vind je bij AVA. Fysiek winkelen of online bestellen? Het kan allemaal!

Instagramproof: hangende bloemenvaasjes

Hoe magisch zien deze bloemvazen eruit?! Zelf maken is echt niet moeilijk!

Wathebjenodig?

Hoemaakjeda?

 1. Verzamel al je benodigdheden.
 2. Knoop een touw aan het vaasje. Zorg er zeker voor dat je touw lang genoeg is zodat je het later zo hoog of zo laag als je wil kan hangen.
 3. Pas de bloemen in het vaasje en knip de steel af met de kniptang.
 4. Hang de vaasjes op verschillende hoogtes op in een boom, aan een wand, ... wees lekker creatief!

Pompons in the air!

Nog meer moois in de lucht! AVA heeft superleuke kant-en-klare pompons in zijn assortiment zitten. Maarrrr... heb je zin in meer kleurtjes, wil je spelen met formaat of heb je gewoon zin in een knutselmomentje? Dan is de volgende DIY perfect! Ze is een ietsiepietsie moeilijker dan de vaasjes, maar 't is zeker doenbaar en het resultaat is het meer dan waard!

Wathebjenodig?

Hoemaakjeda?

 1. Verzamel al je benodigdheden
 2. Haal het crêpepapier uit de verpakking en knip het in zijn geheel in 2 gelijke stukken
 3. Haal het papier uit elkaar en knip even grote stukken. Wij knipten stukken van ongeveer 30cm lang. Hoe langer de stukken, hoe groter de pompon!
 4. Leg alle vellen mooi op elkaar en plaats ze in de lengte voor jou. Vouw nadien alle vellen trapsgewijs en gelijk op. (ongeveer 3cm per trap)
 5. Nu is je papier een opgevouwde dikke strook.
 6. Knoop deze in het midden vast met een stuk touw. Maak dit touwtje lang genoeg, zodat je je pompon straks op de gewenste hoogte kan hangen.
 7. Knip de uiteinden in een mooie boog voor een schone afwerking.
 8. Vouw het open als een waaier.
 9. Maak de verschillende lagen voorzichtig los van elkaar en schik ze als een bol.
 10. Schik de verschillende lagen tot een mooi geheel en hang ze op. Je krijgt een prachtig effect wanneer verschillende pomponnen bij elkaar hangen.

AVoilà! Zo makkelijk is dat!

Voor dit artikel werkte Maison Slash samen met AVA. Check zeker hun aanbod met DIY-artikelen en andere te gekke decoratie! Hoe wij tegenover samenwerkingen staan, lees je hier.