Ze zijn klein én cute, dus deze pretzel stressballekes kan je gewoon easy peasy verspreiden over je hele stressterrein. Filestresskes in de auto? Pretzelke op je dashboard. Helemaal kierewiet van alle kakelende moeders aan de schoolpoort? Pretzelke in uw jaszak. Bijna-hartaanval bij het zien van de uitpuilende wasmand? Tien pretzelkes in de badkamer! Met deze DIY is dat zo gepiept en 't is bovendien super kidsproof om te maken. Geef er dus ook een paar aan je kinders, zo kunnen ook zij wat stoom afblazen als jij de met schoenen bezaaide vloer in de hal ziet en geen stresspretzelke bij de hand hebt. 

Wathebjenodig?

  • langwerpige balonnen
  • een ballonpompje
  • een trechtertje
  • bloem
  • een lepeltje


Oedoededa?

Stap 1

Blaas de ballon(nen) op met het pompje. Leg geen knoopje in de ballon, maar laat de lucht er terug uit. Zo rek je de ballon goed uit en maak je het jezelf gemakkelijk om zodadelijk de bloem erin te gieten. En meer bloem = meer knijpvolume = minder stress!


Stap 2

Plaats het trechtertje in de opening van de ballon, en schep er met de lepel wat bloem in. Doe maar een beetje van shaky shaky zodat de bloem goed zakt. Vul de ballon met bloem tot het volledig vol zit, haal het trechtertje er voorzichtig uit en leg een knoopje in de ballon. 


Stap 3

"Knoop" de ballon in de vorm van een pretzel, of een ander leuk vormpje. Hupakee, klaar is Kees! Zó klaar zelfs, dat die kakelende moeders aan de schoolpoort op hun kop kunnen gaan staan. Jij blijft vanaf nu helemaal chill! 


Foto's:  Handmade Charlotte