Als jij op vliegvakantie gaat, dan herken jij zeker de bagageband-stress. Na een vermoeiende reis wil je zo snel mogelijk richting je cocktails en frozés. Maar eerst nog even je 3 zwarte koffers zoeken tussen de 566 andere zwarte koffers. De oplossing? Je hebt kinderen. Laat hen artistiek losgaan op je valiezen. Net zoals slashparent Jente.

Je koffers uitzoeken op een bagageband met 645 andere identieke koffers. Acrobatentoeren uithalen om de initialen of bagagelabels te lezen van koffers die omgedraaid liggen. En dat terwijl je ook nog 2 ogen op je kinderen moet houden. Het is geen koud kunstje. En ook gewoon niet plezant. Slashparent Jente maakte deze zomer eens niet dezelfde fout en zorgde samen met haar dochter voor héél herkenbare koffers.

How to sticker the shit out of a suitcase?

No more, zei ik tegen mijn dochter. “Lou, zin om een paar koffers te pimpen?” Ja, dat had ze wel en zo geschiedde. Ideeën die ik in gedachte had:

  • Wasco’s: laat haar een mooie tekening maken en spuit er nadien een laagje vernisspray over.
  • Verf: Of geef haar een borstel en wat verf en laat ze klodders gooien op de koffer. Geef het nadien ook een laagje vernisspray.
  • Plakdingen: Of gebruik de vele stickers en washi tapes die je in huis hebt.
  • Grafitti: Of misschien iets proberen met vrolijke kleurspray?
De dochter wou een 'écht coole' koffer en dus gingen we voor concept 4: graffiti.  Ik gaf haar wat spuitbussen en losgaan maar. Bij aanvang gebruikten we nog een paar mooie sjablonen die we uit papier hadden geknipt. Maar snel daarna besliste ze om volledig freestyle te gaan.

De grijze koffer zag er al meteen een stuk kleurrijker uit. Maar we waren nog niet klaar.   De smiley-stickers die we hadden liggen, vielen ook in de categorie 'cool' en mochten ook nog de koffer op. Ik keek het schouwspel met de nodige aarzeling aan, maar achteraf ben ik eigenlijk heel tevreden met het resultaat.

De koffer ziet er een pak anders uit dan ik in gedachten had, maar het past wel bij haar/ons. Mijn man gaat onze koffer zeker herkennen op de rolband en de dochter heeft zich een hele middag in stilte kunnen bezighouden terwijl ik een goed boek zat te lezen. Win-win zou ik zeggen. ValiesPOmpom 3

Valieslabels?

Zie je het zelf nog niet meteen zitten om met wasco’s, stiften of sprays aan de slag te gaan?  Een leuk en minder ingrijpend alternatief zijn herkenbare bagagelabels. Dit is wat wij al geprobeerd hebben:

  • Zoek verschillende linten, veters, etc. bijeen en maak er een leuk ‘floshke’ of vlechtje van om aan een handvat of rits te hangen. Werk af met kraaltjes, pompoms, etc.
  • Gebruik vergeten cadeaulabels (waarom geen restantje van kerst?).
  • Op een kermis of bij de fastfoodrestaurants krijg je vaak kleine figuurtjes waar je achteraf niet zoveel mee bent. Verzamel ze, spray ze in een paar vrolijke kleuren en maak er een sleutelhanger van.
Hup, zet je kinderen snel aan het werk! Dan kan jij alvast genieten van een leuk boek. Kwestie van in vakantiemodus te geraken…