Iedereen heeft altijd bananen in huis. En ofwel worden ze meteen opgegeten, ofwel blijven ze liggen wegens toch al een bruin vlekske te veel hier en daar. Zonde! Maar hey hokes, wij hebben dén truuk om toch die bananen weer heel erg aantrekkelijk te maken! Geef ze een douche van warme chocolade, voeg wat toppings toe et voilà, super makkelijke en heerlijke homemade bananenlolly's! Met chocolade komt ge toch overal, niet?! Zijn ze toch net iets te rijp geworden? Dan hebben we hier nog wat andere oplossingen voor jou!

Wahebjenodig?

Voor deze DIY kan je zo veel bananen gebruiken als je zelf wilt! Voor 4 bananen heb je ongeveer 80 a 100 gram chocolade nodig.

  • Bananen (duuh)
  • Chocolade naar keuze 
  • Toppings naar keuze
  • Ijsstokjes
  • Bakpapier

Tip! Gebruik chocolade zonder vulling. En om de chocolade gladder te maken en een mooie schijn te geven, kan je altijd een theelepel kokosolie toevoegen bij het smelten.

oedoededa?


  1. Pel de bananen en snij ze in 2. Leg ze op het bakpapier op een bakplaat.
  2. Steek in elk stukje banaan een stokje.
  3. Smelt de chocolade, best au bain marie, maar in de microgolfoven kan ook!
  4. Dip de bananen in de chocolade en leg ze weer op het bakpapier.
  5. Bestrooi de chocolade bananen met sprinkels, chocoladestukjes, …
  6. Laat de chocolade uitharden en klaar is kees!


En dan nog enkele heel erg handige tips!

  • Leg de bananen op voorhand even in de ijskast. Dan zijn ze stevig en vallen ze niet uit elkaar als je de stokjes erin steekt.
  • Giet de chocolade in een glas om het dippen makkelijker te maken.
  • Gebruik geen gekleurde stokjes, de kleur geeft namelijk af op de banaan.

Wil je graag zien hoe wij het deden? Hier heb je de video!