Je kent ze wel, die über Belgische zomerdagen dat het mooi weer is maar toch nét ietsje te fris om helemaal total loss te gaan met waterspelletjes. Dan is helemaal zelf bellenblaas maken het topactiviteitje bij uitstek. Alsof bellen bellen blazen niet altijd tof is om te doen!

Geef een kind een potje bellenblaas en het is toch feest?! Maar doordat die potjes die je in de winkel koopt snel leeg zijn, is dat feest vaak van korte duur. Kan je dat goedje dan niet zelf maken? Ahja, natuurlijk! Het ene recept is het andere niet en je wilt je kind uiteraard niet teleurstellen met bellenblaas dat wel blaast, maar niet belt! Dus, pif poef paf, Maison Slash komt met het beste recept af.

WATHEBJENODIG?

  • 1 kopje afwasmiddel

  • 4 theelepels glycerine (te koop bij bv. Kruidvat)

  • 8 delen warm water

OEDOEDEDA?

Gooi alles bij elkaar en meng alle ingrediënten tot één mengsel. Het mengsel moet één nachtje blijven rusten voor je ermee aan de slag kan. Het laten rusten kan bijvoorbeeld in lege plastic flessen. Mega simpel recept maar wel een kei plezant resultaat!jXj6eEkYl92cLktxV5AeTEnuXcyYUqgi5vDjtLLt.jpeg

(Foto: Mizflurry)

Je kan nu bellen gaan blazen! Wohoo! Als de bellen te zwaar zijn en te snel naar de grond zakken moet je gewoon nog wat meer water toevoegen en het opnieuw te proberen.

Wil je echt helemaal next level gaan en mega bellen maken? Daar kan je ook zelf voor zorgen! Het enige wat je nodig hebt zijn twee stokken, een stuk touw en een ringetje. Knoop het touw vast aan beide stokken, heen en weer. Aan het ene deel van het touw hang je het ringetje of moertje zodat dat deel naar beneden getrokken wordt. Ja ja, zo doen die straatartiesten in Londen of Parijs dat ook hoor! Bellen blazen maar!BJPxeZdFgq9AQcThmyWsGfjOKEbdHrUDqo3BwF9y.jpeg

Goesting om nog meer leuke maar kei simpele dingen te doen deze vakantie? Kijk dan even hier. En pimp je fiets, maak een bloemenkrans van madeliefjes of ga oldskool vliegeren! 

fpLJbJeQfiSCZT72oZ2pInz8gX2UN5eAevbsKQAD.jpeg

(Foto's: Huis, tuin en keuken)