Wij dagen jou nog steeds uit om #1000UurDeDeurUit te gaan maar wat als het kort na schooltijd al pikkedonker is buiten en je je kinders nog even wilt uitlaten terwijl je zelf nog wat verder wilt werken. Hahaaa... Maison Slash comes always to the rescue! Wat dacht je van een supercool glow in the dark bowlingspel tot een schaduwtheater. Met deze drie geweldig plezante buitenspelletjes brengen we licht in de duisternis, en dat mag je bij deze letterlijk nemen!

Glow in the dark bowling

Hoemaaktgeda?

Het enige wat je nodig om lichtgevende bowlingkegels te maken, zijn  6 plastieken flessen die je vult met water. Je stopt er een glow in the dark stick in en je draait het dopje weer op de fles. Wacht tot het buiten donker is en het bowlingspel kan beginnen! Wedden dat je kinderen hier minstens een uur heerlijk zoet mee zijn?

(Bron: Musely..com)

Sterren kijken in je achtertuinGrote Beer of Kleine Beer spotten? Het is dezer dagen al vroeg donker, dus wat dacht je van een avondje sterrenkijken? Download de app Sky Map waarmee je kinderen sterren kunnen kijken en herkennen. Wie weet gaat hun droom om later astroloog te worden hier al een beetje mee in vervulling.
Geen Androidgebruiker? Night Sky is dé ster van de iTunes sterrenkijkapps waarmee je snel sterren, planeten en satellieten herkent door je iPhone of iPad naar de sterrenhemel te richten. Wedden dat je je kinderen de rest van de avond niet meer ziet?

SchaduwtheaterHoemaaktgeda?

Buiten al donker? Ideaal om schaduwtheater te spelen, je kinderen zullen dit fantastisch vinden! Via de tutorial in het filmpje hierboven leren ze hun eigen monsters tekenen. Kleef ze op een stokje met plakband en dan is het tijd om aan de voorstelling te beginnen. Met een lamp op ongeveer een meter afstand en een wit doek kan je schaduw creëren en kunnen ze helemaal opgaan in hun theatervoorstelling. Laat ze wat oefenen en wie weet verrassen ze jou wel op een heerlijke voorstelling in de tuin.

Tip: je hoeft niet per se figuurtjes uit te knippen, je kan ook met je handen of lichaam een schimmenspel op het witte doek maken. Fun verzekerd!