Je vriendin is net bevallen en kan wat steun gebruiken. Je kind heeft examens, of een belangrijke sportmatch. Dan wil jij heel graag zeggen: "Hey, het is ok. Ik ben hier. Jij kan dees!" Hoe je die boodschap geeft zonder een knullig klopje op de rug? Door de coachende kousen! Alweer een geniaal idee van slashparent Gwen Dubois!

GWEN
Wat begon als een vraag om meter te worden (jaaaaa!), eindigde al snel achter de tafel met een waslijst aan cadeau-ideeën. En neen, niet voor de baby, maar voor de mama. Want oh boy, we weten ondertussen allemaal dat die babies niks te kort komen als ze geboren worden. Maar die mama's, daar heb ik medelijden mee. En wat ze zeggen klopt zo hard: mama blij, baby blij. Ik vind namelijk dat er niet genoeg aandacht wordt besteed aan mama's na de bevalling. De keuze was dus snel gemaakt toen ik een kraamcadeau moest bedenken: iets voor de mama. Maar wat dan? Enter de fantastische kousen van People I've Loved uit Californië: hun "You've got this" kousen kwamen al een paar keer voorbij in mijn instagram-feed. [embed]https://www.instagram.com/p/BeYOTZgHA6Q/?taken-by=peopleiveloved[/embed] Omdat ik Oakland nogal ver vond om 1 paar sokken te laten shippen, besloot ik zelf een Vlaamse versie te maken. Coachende kousen, ik heb de smaak te pakken ;-)

Wathebjenodig?

 • template "je kan dees" /// zie free download onderaan artikel ///
 • proper gewassen en droge kousen - gebruik kousen die je hebt liggen, upcycling you know :-)
 • snijmes
 • screenprint kit van Bobbinhood*
 • textielverf in een kleur naar keuze
 • schilderstape
* indien je dit niet hebt, kan je altijd voor een éénmalige zeefdruk gebruik maken van een vel papier van ongeveer 300g en een kleine verfrol of een dikke verfborstel om de verf te stempelen kraamkado-jekandees-kousen-gwentibold-diy

Hoemaakjeda?

Print de template af op 100%. Of bedenk zelf een tekst die je op de kousen wilt drukken en snij deze uit op twee verschillende vellen voor de linker- en de rechterkous (uit het waterbestendige papier van de zeefdrukkit of uit het vel papier)

 • Bevestig het eerste sjabloom met "je kan" -in spiegelschrift!- op de zeef en zet vast met tape (zonder zeef? sla deze stap over). Plaats op de kous op de juiste hoogte, goed mikken is de boodschap.
 • Verdeel genoeg textielverf in een dikke lijn boven de tekst en druk met de rakel de verf over het sjabloon. Ga een paar keer heen en weer om zeker te zijn dat de letters vol verf zijn. Neem de zeef er voorzichtig af. (zonder zeef? neem voldoende verf op jouw verfrol en rol een paar keer over het sjabloon en druk goed aan)
 • Neem de template er af, spoel de zeef en ratel onder de kraan en laat even drogen. (zonder zeef? sla deze stap over)
 • Neem een haardroger en droog de letters als je meteen wilt verder doen met de strepen die onder de woorden komen. Herhaal stap 2 en 3.
 • Herhaal stap 2 tem 4 voor de rechterkous. En wees iets voorzichtiger, ik had wat uitloop, woops...
 • Als alles goed droog is, fixeer je de verf door er een handdoek over te leggen en er over te strijken.

Het bestand kan je hier downloaden: GwentiboldXMaisonSlash - Jekandees sokken - FREE DOWNLOAD

Log in om het bestand te kunnen downloaden. Je kan deze kousen trouwens pérfect schenken aan iedereen die wat extra coaching nodig heeft: jouw voetballende dochter, de zoon in examenperiode, een partner die niet uitkijkt naar de zoveelste nutteloze marathonvergadering,... Extra suggesties welkom op #jekandees kraamkado-jekandees-kousen-gwentibold-diy-zeefdruk