Ok, je weet het waarschijnlijk al. Cola is niet het meest gezonde drankje, alhoewel het ooit uitgevonden werd als medicijn. En dezer dagen wordt het brouwsel ook nog steeds aangeraden om te drinken als een buikgriep je op de pot houdt. Maar wist je dat cola ook nog andere handige talenten bezit? Wij hebben een aantal wonderlijke trucjes gevonden met cola die jou kunnen helpen bij net geen 99 problems!

BLOODY MARY

KAK! Dat is waarschijnlijk wat je denkt wanneer dat kind van jou voor de zoveelste keer een spontane bloedneus krijgt. En dat bloed, dat drupt overal op. Overal. En dan die vlekken, hoe krijg je die uit je kleren? Wel, onze oplossing hiervoor is dus cola. Gewoon een beetje cola op de vlekken doppen en een nacht laten rusten. Daarna was je die kleren zoals je gewoonlijk doet. Simpel, toch?

iL4qObotTJYBnjnpZFeD3pbDOQsLDNxKN53c0DtP.jpeg

KEUKENPRINSES

Koken kan al eens een uitdaging zijn als je thuis één, of twee, of drie, of... kinders hebt rondlopen. Echt handig, kinderen die heel de tijd voor jouw voeten lopen of voor de zoveelste keer beginnen 'blèten' terwijl jij iets lekkers in elkaar probeert te flansen. Zo is de kans wel groot dat je tussen de soep en de patatten door dat heerlijke stoofpotje laat aanbranden. Doei eten, en doei pan. En again, cola is hier de oplossing. Giet wat cola in de aangebrande pan en laat dat intrekken. Daarna schraap je al de etensresten gewoon los. Easy.

KtYPc7FKYZCwBAmdBrQCltEltUiFwE6UlS41hOTE.jpeg

Shine baby, shine

Roest doet een metalen voorwerp zijn glans verliezen. En, we verdienen het allemaal om te shinen, toch?! Hoe je dat roestprobleem dan beste aanpakt? Je neemt een vod en dompelt die helemaal onder in een kom Cola. Daarna plaats je die vod over de roestige oppervlakte, wacht je even, laat de boel effe zijn werk doen en... Tadaa!

r9iQpyRVnWggg2jzHAx6h56YsRoneT2rlPkOIfPX.jpeg

smells like ne cola?

Fris gewassen kleren die dan ook nog eens geweldig zacht zijn en heerlijk ruiken. Daar word je toch blij van, niet? Wij wel. Het kan al eens gebeuren dat er een vies geurtje net wat te veel in de was blijft hangen. Denk aan het kakske in de broek, de hormonale opstoot van je puber,... Om de effectiviteit van jouw wasmiddel een handje te helpen, voeg je gewoon even een half blikje Cola toe.  Je kleren zullen zo fris ruiken dat zelfs protjes naar bloemetjes ruiken.d3lJ28JuDw2mnerelMyj9vKrwCI2S7F31s8EvS8a.jpeg

WHO RUN  THE WORLD? CURLS!

Moet er geen reden zijn om krullen in je haar te krijgen, en ben je van nature voorzien van een weelderige dos? Maar krijg je die krullenkop van jou of je kind maar niet getemd, dan hebben we wel nog een leuke tip voor je in petto. Gebruik cola. Ja. Alweer. Je giet wat cola over je haar en laat dat 5 minuten intrekken. Daarna was je je haar goed uit. Het enige wat je nog resteert te doen: die prachtige krullen van jou of je kind bewonderen.

Ojtla4bvnig3WtexlNo22IjYPxbC9Koq8hSWnbxv.jpeg