Wat is er nu leuker dan knutselen met de natuur?! Nog niet afhaken! Geen duizenden bladeren, takken en meekruipend ongedierte dat je huis wordt binnengesleept. Wat dan wel? Het enige wat je nodig hebt op de volgende wandeling is een smartphone. Zalig toch die technologie? Tijd voor een beetje natuurfotografie! Nogmaals, niet afhaken, het klinkt oersaai maar we geven er een zotte touch aan! Tover ze eenmaal thuis om in de coolste illustraties waar fantasie een must is en alles kan. Perfect dus voor al die creatieve zieltjes!

D9jGTQXjzQyE512K8t0RRwHZfQtYgnJWkh60SnKL.jpeg

Hoe doe je dat? 

Het is eigenlijk echt heel simpel. Houd je ogen goed open tijdens het wandelen en ga op zoek naar leuke takkenconstructies, blaadjes of kleurrijke bloemen. Hoe specialer de vorm, hoe beter. Trek er foto's van in verschillende perspectieven en voilĂ !

Terug thuis? Dan het tijd voor het echte werk! Download een app waar je mee op foto's kan tekenen, zoals Picsart. Als je een iPhone hebt, kan je gewoon deze stappen volgen en hoeft er zelfs geen app aan te pas te komen. Nu is het tijd om in de foto's naar figuren te zoeken. Een stekelige plant? Dan kan je er misschien een egel van maken! Een scherp uitstekende tak? Tanden van een haai misschien? Of gewoon een schattig gezichtje? Fantaseren maar! Print de mooiste uit en hang ze aan de koelkast! coeLls4jbeOTuJ4b0vWbQtpamCoF7HK0Dr93LPyr.jpeg  

Tip: voor de kleine vingertjes is zo'n klein scherm best lastig. Heb je een tablet in huis? Geniaal!

zcxyE0T9XMtVA6DbaQMyC680RzuE6PQIFdqZkCA5.jpeg

gv7fY1UjxPVcovqbucfat2fdwkO3lZp9EfFggW4V.jpeg