Kendet? Je geeft een jong kind het allersjiekste kadoo en dan vinden ze het papier waarin het verpakt zit leuker en interessanter dan jouw welgekozen geschenk. Maar luister (of lees, in dit geval) goed, want vanaf nu is de kans groot dat dit ook bij oudere kinderen (tot 101 jaar en meer) het geval is. Meet Manusje, het kadootjespapier dat er niet alleen mooi uitziet, maar waar je na het uitpakken ook nog leuke dingen mee kan doen.

Als je dezer dagen een Jarige Joop in de familie hebt zitten, dan kom je maar beter extra uit je kot (figuurlijk dan!) door het meest leuke en verrassende cadeau aan de voordeur achter te laten. Of 't is te zeggen het origineelste ingepakte cadeau. Want met Manusje wordt de verpakking plots leuker dan hetgeen erin zit. Dat is eigenlijk van 2 cadeau's in 1!

De fun zit hem op de achterkant

Je kunt toch niet bij een feesteling aankomen met een geschenk dat niet ingepakt is. "Surprise, hier is uwe nieuwe mixer!" Weg sfeer, want het uitpakken is toch ook een deel van het cadeau. Maar als je erover nadenkt, is het jammer dat na het uitpakken dat inpakpapier vrijwel meteen in de vuilbak belandt.

Tine van Lijstjestijd dacht er hetzelfde over (wat een great minds zijn wij toch allen!) maar zij deed er ook werkelijk iets mee. En zo ontstond Manusje, 3 verschillende vellen geschenkpapier waar je nog meer mee kan dan inpakken alleen. Je kan namelijk met de achterkant van het papier ook nog eens aan de slag. Een kleurplaat, een doolhof, maar ook een diy om de allersnelste vliegertjes of een fancy vaasje mee te plooien.


Voor de ontwerpen kozen ze niet voor de allerminsten der illustratoren: Emma Thyssen, Caroline Ellerbeck en Jacques & Lise. Ze gingen elk aan de slag met een thema: vliegen, boeven en planten, en zowel die voor- als achterkant ogen meer dan geslaagd. Hoe hard wil jij nu je volgende cadeau hierin verpakt zien? 


Nog een klein weetje! Ben je zo'n gelukzak die een ingepakt Manusje geserveerd kreeg, maar kreeg je niet het volledige vel en zit je nu maar met een halve vaas? Met de QR codes kan je de hele achterzijde downloaden en printen. Of zet gewoon een groot genoeg ding op je verlanglijst zodat er wel zo'n volledig vel nodig is om het ingepakt te krijgen.


Ik wil da!

Manusje kan je kopen in de webshop van Lijstjestijd.  Voor de prijs van €19,95 (inclusief verzending) krijg je e

en inpakpakket bestaande uit 2 vellen van elk ontwerp, 6 vellen in totaal dus, van 70cm x 100cm en 6 stickers. Op de achterzijde van de vellen vind je een QR code, die je richting meer info en printables stuurt. Manusje wordt properkes in een koker verzonden, dus geen gedoe met kreukels en scheuren. 

En ook al weten we nog niet goed hoe en met wie we aan het gourmetstel zullen hangen tijdens de feestdagen, niemand die zegt dat pakjes niet mogen! Want met dit papier gaan ze ons alvast niet tegenhouden om kerstman te spelen.