Jaja! Strijkparels zijn leuk, ideaal voor creatieve uitspattingen, de oog-hand coördinatie en jawel, de ontwikkeling van de fijne motoriek. Daarvan hoef je ons niet te overtuigen. Maar waarom ze altijd in industriële hoeveelheden moeten komen? Misschien wel omdat minstens een kwart ervan verloren gaat in de stofzuiger. Een half kilootje in de hond en twee dozijn wordt opgeslokt door de kussens van de zetel. Of... en dat geloven wij liever, omdat je er dan nog bakken overhoudt om andere spannende dingen mee te doen. Heb je ook nog een halve emmer strijkparels in de kast staan en weet je niet wat ermee aan te vangen? Smelt ze dan om tot kleurrijke grabbelpotjes voor snoep of ander klein grut, een succesvol bakrecept van slashparent Lobke! 


Wathebjenodig?


  • Vuurvaste kommetjes
  • Olie
  • Strijkparels


Hoemaakjeda?

1. Neem een vuurvast kommetje en wrijf het in met een laagje olie.

2. Strooi wat strijkkralen in het kommetje en schud er een beetje mee (net alsof je een cake met boter en bloem bestrooit) zodanig dat er overal kralen blijven plakken aan de binnenkant van het kommetje. Gaatjes mag je achteraf opvullen met kralen.

3. Verwarm je oven voor op 200°. Wanneer je oven op temperatuur is, zet je je kommetje(s) ongeveer 10 minuten in de oven. De strijkkralen smelten. Blijf wel in de buurt van de oven staan.

4. Als alle strijkkralen gesmolten zijn, haal je je kommetje uit de oven en laat je het afkoelen. Voilà, je kan je kleurrijke kommetje van strijkkralen eruit halen! Door de olie voelen ze in het begin wat vettig aan. Maar met een sopje is dat zo opgelost.


5. Klaar is je strijkkralenkommetje!

Meer leuke DIY-tips vind je op de blog van Lobke!