Moeilijke eters, ze schuiven regelmatig hun voeten onder onze keukentafel. En de ene maakt er al een groter spektakel van dan de andere, maar echt plezant is 't nooit. Wij gaven eerder al tips om die lange tanden te vermijden en vanalles in die kindermaagjes te krijgen waar zij normaal gezien 'bweikes' tegen zouden zeggen. Bij AVA vonden we porseleinstiften die jouw maaltijden een stuk gemakkelijker zullen maken. Hoe? Zo!

In 5 simpele stappen tover jij samen met je kinders je saaie witte borden om in kunstwerkjes, waardoor elke maaltijd een klein feestje wordt. 't Is een beetje hetzelfde als samen koken, want wat ze zelf hebben gemaakt, is ook altijd nét dat tikkeltje lekkerder. Hierbij dus 't zelfde, op een schoon bord dat ze zelf mochten pimpen, gaat eten meteen een pak vlotter.

Wathebjenodig?

  • De free download (die vind je onderaan dit artikel), afgedrukt
  • Porseleinen borden
  • Porseleinstiften
  • Potloden of stiften

Oedoededa?

1. Print de free download en test je ontwerp daar eerst op uit, voor je de tekening op het bord maakt.

2. Ontwerp getest en goedgekeurd? Maak voor je begint te tekenen het bord schoon met een schuursponsje en vloeibaar schoonmiddel. Daarna maak je het bord stof- en vetvrij met een ontvetter zoals Spiritus.

3. Teken met de porseleinstift je ontwerp op het bord en laat het bord achteraf 30 minuten drogen.

4. Bak het bord gedurende 30 minuten in een niet-voorverwarmde oven op 160° en laat het bord daarna in de oven afkoelen.

5. Klaar! Je bord is nu vaatwasbestendig en helemaal ready om smakelijk uit te eten! Disclaimer: de porseleinstiften zijn officieel niet gemaakt om in te krassen of snijden. Puur chemisch gezien, zijn de stiften gemaakt op waterbasis en dus niet giftig. De kans dat je kind er ziek van wordt is dus ieniemienie, maar hé, een gewaarschuwd mens is er twee waard! Dus gebruik de borden best als "afneembord" om fruit of andere dingen van te eten waarvoor je niet op het bord hoeft te snijden. Of dat een geldige reden is om uw kinderen met hun handen te laten eten? JA!

Voor dit artikel werkte Maison Slash samen met AVA. We publiceren hier enkel merken die bij ons/jullie passen, en waarin we zelf geloven. Je zal ons nooit horen zeggen dat iets gezond is als we daar niet zeker van zijn. Of dat iets plezant is, als dat niet zo is. We vertellen geen onzin. Beloofd. Hoe wij tegenover advertenties staat, lees je hier.