De beste manier om niet besmet te worden met het coronavirus, is je handen te wassen. Vind je het soms ook moeilijk om je vuile monstertjes uit te leggen hoe belangrijk het is om hun handen proper te maken. Slashparent Lobke maakte voor haar kroost dit leuke zeeppompje waardoor het probleem voorgoed van de baan is. Handen wassen was nog nooit zo plezant! 

Wathebjenodig?

Hoedoededa?

 1. Vul het zeeppompje met doorschijnende handzeep.
 2. Kies strijkparels in mooie kleurtjes die bij elkaar passen en doe ze bij de zeep.
 3. Sluit het zeeppompje en schud goed zodat de strijkparels mooi verdeeld zijn. Bij sommige soorten zeep komen de strijkparels weer naar boven.
 4. Schud eens voor gebruik en de confetti is weer mooi verdeeld over de zeep.
 5. Handen wassen! Heel veel keren per dag!


Trouwens, waarom dat handen wassen zo belangrijk is in het coronatijdperk? Dat legt StuBru-presentator Stijn Vlaeminck uit met een handig filmpje op Instagram. Spread the word!


Wat we nog willen zeggen!

De komende weken is het van creatief zijn met puzzelen en veel nieuwe dingen uitvinden voor iedereen. Maar vooral ook van heel correct de opgelegde maatregelen op te volgen. De paasvakantie hangt er sowieso al aan, maar laat ons er vooral alles aan doen om ons van een geweldige zomer te voorzien. Dus:
 • Was je handen! Iedereen! Regelmatig! Grondig!
 • Val oma en opa lastig, maar doe het alleen online. Je kan ook taartjes eten via skype!
 • Ga wandelen, fietsen, lopen; dat wordt ook aangeraden. Maar doet dit enkel in gezinsverband! Er mag ook nog 1 iemand buiten het gezin mee, maar NIET oma of opa.
 • Je mag ook met 1 vriend of vriendin gaan wandelen. Wijn kan/mag voor deze uitzonderlijke situatie uit een drinkbus gedronken worden. Hou wel je afstand en proost in de lucht!
 • Als je op de hort bent en je komt andere mensen tegen, hou je afstand. Dat wil zeggen dat je minstens anderhalve meter uit elkaars buurt moet blijven.
 • Zorg voor jezelf, elkaar en keep on smiling!