We durven het al eens vergeten, maar het leven als slashparent is verdorie toch schoon! Soms worden we bedolven onder stress, huiswerk en taxi spelen, waardoor we wel eens uit het oog verliezen dat we naast dat multitasken (we zouden er medailles voor moeten krijgen) ook gewoon keiveel mooie herinneringen maken. Met kinderen of zonder. Op zondagnamiddag in de zetel of tijdens de zomervakantie op een verlaten strandje in het zuiden. In een hip restaurant of aan de versleten keukentafel van tante Agnes. We zouden dat dus allemaal bijna vergeten, maar voor mooiemomentendementie bestaat er een heerlijk medicijn: een memory jar! 

Hipsterlevel 3000 ft. de bomma

Instagramwaardig, vintage en stijlvol hoeft niet altijd duur te zijn. We zijn er zeker van dat je voor deze DIY gewoon kan gaan 'thriftshoppen' in de kelder van de bomma of in je eigen berging. Zo'n memory jar maak je namelijk gewoon van een simpele bokaal! En of dat er nu eentje is met een deksel met van die schone rode picnickdekenruitjes, eentje met een beugelsluiting of een professioneel uitgelepelde Nutellapot, 't is allemaal even goed! Het gaat hem namelijk vooral om wat er in die bokaal zit!


Oedoededa?

Hoe je het concreet aanpakt, kies je volledig zelf. Je kan er bijvoorbeeld een ritueel voor 't slapengaan van maken, maar de bokaal kan even goed een vaste plaats op het aanrecht krijgen zodat iedereen er iets kan instoppen wanneer hij of zij daar zin in heeft. Ook voor wat je uiteindelijk op die briefjes schrijft, zijn er geen regels. Alé ja, die maak je gewoon zelf. Je kan er iets grappigs opschrijven dat je die dag meemaakte, iets waarvoor je oneindig dankbaar bent (driemaal hoera voor vaatwassers, babysitters en frietjes van de frituur), maar evengoed het gezelligste familiemoment van de week.

Naast die pot leg je dan een stapeltje kleurrijke post-its (of de papierrestjes van je laatste knutselactiviteit) en een balpen. Verdwijnt die balpen sowieso na twee dagen? Leg er dan 2 bij of bind de pen gewoon met een koordje vast aan de bokaal. Vergeet je wekenlang om papiertjes in die herinneringenpot te steken? To-taaaaal geen probleem. Steek er meteen 10 tegelijk in, of pik je gewoonte weer op. Wanneer je aan het einde van het (school)jaar (of gewoon wanneer je daar zin in hebt) al die herinneringen nog eens leest, zal het je écht niet opvallen dat er een paar weken aan herinneringen ontbreekt. Ah nee, je hart stroomt dan waarschijnlijk gewoon over van geluk en dankbaarheid wanneer je weer even beseft hoe schoon het leven als slashparent wel kan zijn.