Ze zien er super satisfying uit wanneer ze net uit het verpakkingske komen, maar na een paar kleurbeurten zien wasco's er meestal niet meer zo aantrekkelijk uit. Verbrokkeld, gesmolten of platgestampt tussen de voegen van het nieuwe parket, we hebben het allemaal al gezien. Nadat ze op professionele wijze vernield zijn, worden ze dan tot in de eeuwigheid weggemoffeld in een schuif of pennenzak om uiteindelijk gewoon in de vuilbak te belanden. Druk daarom even jezelf met de neus op de feiten, haal al die stompjes en andere overblijfselen van wasco uit die schuif en maak er iets leuks mee! 

Wathebjenodig?

  • Wasco's (alle kleuren en ondefiniëerbare vormen zijn toegelaten)
  • Een scherp mesje
  • Silicone ijsblokvormpjes (die van Ikea zouden perfect moeten zijn)
  • Een vel bakpapier

(SheKnows)

Hoedoejeda?

Stap 1

Verwarm de oven voor op ongeveer 90°C. Haal de papiertjes die rond de wasco's zitten eraf, gebruik hiervoor eventueel een scherp mesje. 

Stap 2

Snij de wasco's in kleine stukjes van 1 of 2 cm. Door ze in kleine stukjes te snijden, zullen ze minder tijd nodig hebben om te smelten en dus ook minder tijd hebben om volledig te gaan mengen met de andere kleuren. 

Stap 3

Vul de ijsblokvormpjes met stukjes wasco. Voor een ombré-effect kan je lichte tinten van een bepaalde kleur combineren met donkere tinten, voor een regenboogeffect leg je gewoon alle kleuren van de regenboog samen in één vormpje! Belangrijk: zorg dat je vormpjes een beetje overvol zijn, door het smelten zal het goedje opeens wat minder volume innemen.

(SheKnows)

Stap 4

Leg een vel bakpapier op een bakplaat in de oven, plaats de ijsblokvormpjes erop en laat de wascostukjes zo'n 10 tot 15 minuten smelten. Haal daarna de vormpjes uit de oven.

(SheKnows)

Stap 5

Laat de wascofiguurtjes afkoelen. Om dat wat sneller te laten gaan, kan je ze een half uurtje in de diepvriezer steken. Zodra ze zijn afgekoeld, kan je je nieuwe vette wascovormpjes voorzichtig uit de ijsblokvormpjes halen en tadaaaaa! Klaar is kees! Bewaar ze in een zakje of een glazen bokaaltje, dan ziet het er nog eens mooi uit ook! 

(SheKnows)