Tof, zo'n zomer met heerlijke zomerse temperaturen, ideaal dan om er met de fiets op uit te trekken, een stadswandeling te plannen of een terrasje te doen. Maar als het zo net wat té zomers is, en de thermometer net wat té veel graden heeft staan, kan je maar beter gaan liggen en chillen. Hebben wij hiervoor dan toch niet de leukste DIY voor de zomer gevonden! Omdat een frisse betonnen vloer net niet comfortabel ligt: de waterzitzak!

dCl2Rz7fN1rvhzgXmYU0VwvKMMv18q5cUJCCZdM3.jpeg

Wathebjenodig?

Het voordeel van dit projectje is dat je de zak zo groot of zo klein maakt als je zelf wilt. We geven wel mee dat een kleinere zak makkelijker zal lukken en sneller klaar is, maar daar kies je natuurlijk volledig zelf voor! Wat je sowieso nodig hebt:

 • een stevig plastieken zeil van minimum 4 mm dik.
 • meter
 • een strijkijzer
 • bakpapier
 • duct tape
 • een handdoek
 • een tuinslang
 • kleurstof (optie)

Oedoededa?

 1. Leg het plastieken zeil open en meet af hoe groot of klein je de zitzak wil hebben. Hou er wel rekening mee dat je ongeveer 7,5 à 8 centimeter extra moet rekenen.
 2. Leg het zeil dicht, alsof je een zak maakt. 
 3. Pak een stuk bakpapier en vouw het dubbel. Leg dit op de rand van het zeil dat je wil dicht maken. Zorg er voor dat je strijkijzer nooit het plastiek aanraakt, anders wordt het een plakkerige boel!
 4. Ga heel het plastiek rond met je strijkijzer tot bijna alle randen aan elkaar plakken en je een zak hebt gecreëerd, mét nog een opening!
 5. Vul de zak met water (en voeg eventueel een aantal druppels vloeibaar kleurstof toe). Hou een handdoek en duct tape bij de hand.
 6. Als de zak gevuld is, maak je met de handdoek het gat droog en plak je het af met duct tape. Plak hem zeker goed dicht, op elke manier die je kent, want anders gaat hij lekken en loopt hij dus leeg.
 7. Voilà, klaar! 

L9fanncb54eWVOUDmSn7q1n5fkI0rcY8DVarEjqP.jpeg

NjpHT7OhYNsDYjqkUaWYeT1anCFXu6foQuCbk1nV.jpeg

ume4iddlhzJeEWAlhQEgnJ6ASBR6bLfJD3gRNjwq.jpeg

(Header en foto's: hellowonderful.co)