Wie zegt dat gordijnen een must zijn om pottenkijkers buiten te houden? Plakfolie is toch een veel leuker alternatief. Je kan er alle kanten en figuren mee uit. En per seizoen kies je een ander plezant thema uit. Omdat het nog volop wintert en we nog geen sneeuw hebben gezien dit jaar, kozen slashparent Anne voor een après/ski-versie, of pré-ski. Whatever!

ANNE

Plissé, vouw, lamellen of juist jaloezieën? Als je naar raamdecoratie zoekt, ben je wel even zoet. Maar het kan ook goedkoper én origineler. Zoals met plakfolie, een geweldig én creatief alternatief waar je alle kanten mee uit kan. Geïnspireerd door slashparent Stéphanie plakte ik een berglandschap in folie op mijn raam.  Compleet met een skiërtje! Ik denk dat het soms de details zijn die het hem doen. En ik krijg er wekelijks positieve commentaren over.  Wat je precies nodig hebt, en hoe je aan de slaag gaat, lees je onder de foto's. dsc_0107dsc_0122dsc_0132dsc_0136

Wat heb je nodig?

  • Plakfolie (vind je in elke doe-het-zelf-zaak)
  • Meetlat
  • Potlood en schaar
  • Vochtige doek

Hoemaakjeda?

Meet de grootte van het te beplakken deel van het raam. Snij de plakfolie af op maat. Zoek een sjabloon of teken een berglandschap op het gevoel op de achterkant van de plakfolie. Knip uit. Maak met een vochtige doek het raam vochtig, verwijder de achterkant van de plakplastiek en maak de plakplastiek ook vochtig. Wrijf de bergen tegen het raam met de vochtige doek.