Ona is 4 jaar. Op tijd gaan slapen lukt nog niet zo goed. Vooral wanneer die nare dromen op bezoek komen of de stoute heks langs het raam vliegt. Dus elke avond is het verhaaltje voorlezen, eerst nog even iemand bellen, een dansje van K3, nog een geheimpje vertellen en nog een verhaaltje voorlezen… En ondertussen zijn we weer een uur over bedtijd en is mama al toe aan haar eigen bedtijd...

Tot tante Omi (dat ben ik) met een magisch voorstel kwam. Ze heeft namelijk van enkele lieve elfjes vernomen dat je een speciaal deurtje in je slaapkamer kan zetten, zodat de elfjes brave kindjes ’s nachts een briefje of kleine verrassing kunnen bezorgen. Ona is meteen enthousiast.

Nu, eerlijk is eerlijk, ik kreeg het idee na het zien van een aflevering van Shark Tank Australia. Mama Sally Copus kwam met het concept voor haar dochters: ‘Lil Fairy Door. De investeerders in het programma gaven Sally groen licht en ze kreeg 325.000 dollar voor 20% aandelen van haar bedrijfje. ‘Lil Fairy Door was meteen een groot succes en er werden wel duizenden elvendeurtjes verkocht.

Dat is iets voor Ona dacht ik, maar wie Australië zegt, zegt douanekosten en dat zag ik dan weer niet zitten. De oplossing? DIY natuurlijk! Op https://www.skattich.nl/ bestelde ik dit deurtje.


Een likje verf, een laagje vernis en Ona’s gepersonaliseerde elvendeurtje was een feit. Ze kreeg er een stoeltje bij, een kleine brievenbus, een laddertje en een potje elvenstof (een klein potje met kurken dop met verschillende kleuren glitter in).


De bedoeling is dat braaf gedrag beloond wordt op een leuke en magische manier: een briefje van de elfjes, een snoepje, een klein speelgoedje, een kleurplaat, een centje voor in de spaarpot, stickers,… Als Ona braaf is geweest en op tijd is gaan slapen, kan ze de volgende ochtend een verrassing verwachten in haar eigen brievenbus. Ona vindt het de max wanneer ze post krijgt van de postbode, maar post van de elfjes? Da’s pas cool! En het werkt. Ook de boze dromen lijken minder vaak langs te komen en gaan slapen is een feest (voor mama en papa)! Ben jij niet zo handy? Dan kun je op skattich.nl ook terecht voor een gekleurd deurtje. Een must have voor kleine deugnieten… euh ik bedoel prinsesjes!