Baking soda. Een 'productjeuh' dat bij de meeste gezinnen gewoon te vinden is in de keukenkast. Het feit dat we er koekjes mee kunnen bakken is wel bekend, maar nu blijkt dat dit product nog vele andere functies heeft. We give you vijf handige tips and tricks om wat huishoudelijke obstakels te overwinnen. Het gaat van het verwijderen van hardnekkige vlekken tot het maken van je eigen deodorant. Eigenlijk alles dus wat slashparents nodig hebben om hun kids te overleven. 

Als je het nog niet wist! Baking soda is een minerale stof dat van nature in gesteenten voorkomt. Je kan het zien als een milieuvriendelijk alternatief voor vele dagdagelijkse klusjes in huis. Van schoonmaakmiddelen tot verzorgingsproducten voor lijf en leden.

Bloody hell

Het grootste deel van de ouders kent het wel, je kind is fijn aan het spelen en ineens hoor je gekrijs. Ai, gevallen en wanneer je verder kijkt, zie je een grote bloedvlek op de broek van je kleine engel. Het is alom bekend dat bloed hardnekkige vlekken maakt. Wel, hier is de oplossing. Verse bloedvlekken maak je best meteen schoon met koud water, makkelijk toch. Maar opgedroogde bloedvlekken zijn ook geen probleem meer, je laat het enkele uren weken in koud water met baking soda en vervolgens was je de boel zoals anders en weg is je probleem. 

Deodorant it yourself

Eens een baby in huis wordt je je plots bewuster van de producten die je koopt of gebruikt, en de effecten die al die smeersels op je lichaam kunnen hebben. Dus waarom niet je eigen milieubewuste en natuurlijke deodorant maken? Dat is helemaal niet zo moeilijk! We deden je dat al eens eerder voor. Klik eens hier met je met het muizeke voor het hele artikel én het recept. 

IMG_1560-single.jpg

DE stinkende KNUFFEL

Jouw kind heeft hoogstwaarschijnlijk een favoriete knuffel die ze dag en nacht bij zich dragen. Door weer en wind en waarschijnlijk dus ook door modder en zand. Weet je ondertussen al niet meer welke kleur en geur het ding bij oorsprong had? En kan de stinker we eens een grondige wasbeurt gebruiken?  Wij hebben een tip waar zelfs geen wasmachine aan te pas komt. Met wat baking soda krijgt dat beest een facelift waar menig Hollywood volk jaloers zou op zijn. Je bestrooit de knuffel met baking soda, laat dit 15 minuutjes (of langer) intrekken en veegt het er nadien gewoon weer af. Easy peasy!

YTNaczGKW0K0SN2DGGCGdK0y2vkIrZFxWQ9XRhnc.jpeg

al wa plakt

Zijn jouw kinderen ook zo zot van van stickers in alle vormen en kleuren? En al helemaal wanneer ze O-V-E-R-A-L kunnen kleven? We zeggen inderdaad 'kunnen', niet 'mogen'. Het gebeurt al eens dat de stickers op meubels, vloeren en deuren eindigen. Het verwijderen kan soms zeer makkelijk gaan maar andere keren vloek je op de lijmresten die je maar niet weg krijgt. En hopla, oplossing gezocht, oplossing gevonden! Meng wat water met baking soda tot een pasta en wrijf dit over de lijmresten. Verwijder de boel met een warm vochtig doekje en zal je geen lijm meer terug vinden. Eureka!

Maak je eigen klei 

Nog op zoek naar een activiteit om je kinderen bezig te houden? Iets in den trant van klei of plasticine? Dit soort knutselmateriaal en speelgoed is vaak relatief duur, dus waarom zou je niet zelf klei maken? Dat is super makkelijk en kost (bijna) geen geld! 

HOEDOEDA?

  • Je mengt 1 kopje Baking Soda met 1/2 kopje maïzena in een pannetje (gebruik je handen om goed te mengen) 
  • Voeg 3/4 kopje water toe en zet het pannetje op middel hoog vuur en blijf roeren 
  • Als alles aan elkaar plakt haal je het pannetje van het vuur
  • Wanneer het is afgekoeld heb je je eigen klei. 

Zie je? Helemaal niet moeilijk, goedkoop, goed voor het milieu en plezant voor het hele gezin. 

photo-1499976311613-703e57dd2e53?ixlib=rb-1.2.1&ixid=eyJhcHBfaWQiOjEyMDd9&auto=format&fit=crop&w=1000&q=80

Header (HETKANWEL)