Beginvantschooljaarstress. Yes, slashparents, we kennen het allemaal. Van fris en fruitige nieuwe kleren die na één week school al een gapend gat vertonen. Van wild en ontembaar haar dat weigert in speldjes te blijven zitten. Van gloednieuwe spullen die meteen verdwijnen in de Bermudadriekhoek die school heet. Wij doen niet mee met de stresserende Back to School. Nope, wij doen samen met Veritas van Back to Cool. Uhu, want don’t lose your cool because it’s school, check deze handige diy’s! Om te beginnen: spullen labelen kan ook mooi zijn...

Ok, 't is nog maar half augustus en sommigen zijn aan het aftellen en anderen willen er niet van horen. Feit is dat het geluid van de rinkelende schoolbel weer elke dag dichterbij komt, samen met de typische back-to-school challenges. Want straks ga jij weer mooie terug naar school-kleren en -spulletjes (geef toe!) uitzoeken voor je kind. En hij/zij gaat die instant kwijt zijn, toch? Zo gaat dat nu eenmaal. 

Hun spullen labelen is dus een noodzakelijk kwaad. De juffen en de meesters hebben het je al vaak herhaald. En dit jaar ga jij daar eens écht werk van maken. Want labelen kan ook tof en mooi zijn! Heb je bijvoorbeeld al eens van punch needling gehoord? 

(*voor de luie en gemakzuchtige ouder, helemaal onderaan het artikel staat ook een snelle en eenvoudige label-versie. Het is ok. We snappen het.)

Ym9zu272JJj3sBlR6gnOkayv7ZYORLSZnk3N8kD6.jpeg

WATHEBJENODIG?

ta3fyTUMq76ec5oqUMfv8ctJAGfvYd98PfzHeYu4.jpeg

Oedoededa?

QpSUELlrQKpzfy7wD5CRIc0ciFI5ultZbFRwGWNb.jpeg

1. Span de stof op in de borduurring. (Hoe strakker, hoe beter!)

2. Schrijf met een potlood de tekst over op de stof (gespiegeld!)

3. Bedraad de punch needle met de houten naald die mee in het setje zit. Uitleg staat heel mooi aangegeven op de verpakking.

4. Punch de letters. Prik de naald in de stof. Hierbij is het belangrijk de je de naald helemaal in de stof duwt. Haal de naald uit de stof en prik net naast je vorige steek opnieuw in de stof. Hierdoor ontstaan er aan de andere kant van de stof lusjes. Belangrijk hierbij is dat je niet te hoog met je naald boven de stof uitkomt want anders komt de vorige steek los. Punch eerst de contouren van de letter en vul daarna op. Dit doe je allemaal met dezelfde steek.

5. Werk de gepunchte letter bij door draadjes bij te knippen en lusjes die te ver uitspringen terug te duwen.

6. Fixeer de achterzijde met doorzichtige nagellak. Haal de stof uit de borduurring en verstevig met strijkpapier  door het op de achterkant van het gepunchte deel te strijken.

7. Knip de patch uit en let hierbij op dat je geen stop wegknipt waarop de lussen gepuncht zijn 

8. Lijm textiellijm op de achterkant van de patch en laat 7 minuten drogen.

9. Bevestig de patch op de rugzak en fixeer met het strijkijzer.

De belachelijk eenvoudige versie?

0odGBt0MF77YbJpTbtQ2iQgjCJkUpgwknXwsMOLd.jpeg

Bestel bij Veritas naamlabels naar keuze en strijk het op de juiste plaats. Klaar.
Zo simpel kan het leven zijn. 

Voor dit artikel werkte Maison Slash samen met Veritas. Check zeker hun Back to Cool-collectie met kledij, accessoires, fietsbenodigdheden en schoolmateriaal - allemaal met Belgische stempel!
Hoe wij tegenover samenwerkingen staan, lees je hier.