Iedereen verandert af en toe eens van interieur. En dan kom je nog eens tegen dat je plots een kast over hebt. De pamper-commode die post-baby plots leeg is, de dvd-collectie die je van de hand hebt gedaan... Je kan de kast dan meteen richting kringloop sturen. Of je kan er iets geniaal mee doen. Zoals slashparent Isabelle Moussiaux (36), zij maakt van haar lege kast een echt poppenhuis!

ISABELLE

Wij zijn hier nieuw in. In Sinterklaas vieren. In Sinterklaas zijn. We hebben twee dochters, Marie en Jill. Twee en drie jaar oud. 23 en 37 maanden om precies te zijn. Grapje. De week voor het bezoek van de grote man was het duidelijk. De andere grote man in huis -de vader- is handig met hout. Hij zou een poppenhuis maken en ik zou voor de aankleding zorgen. Maar toen ik weer eens de bezemsteel bovenhaalde om al het speelgoed op een hoop te vegen (ja, dat heet tegenwoordig “opruimen” hier. Dweilen met de kraan open, je weet wel…) bereikte mijn enthousiasme over dat nieuwe speelgoed een dieptepunt. Ik wil namelijk nog graag vlot de weg naar mijn keuken vinden. Ziedaar de kiem van het poppenkasthuis idee. poppenkast We hadden die mooie antieke kast al jaren staan -een erfstuk- gevuld met –uiteraard- pampers en consoorten. We zijn nog niet “uit te pampers” maar ze zijn bij deze wel al uit de kast. En geloof me, daar hebben we een vreugdendansje op gedaan. Eureka, we verversen enkel nog in de badkamer!

We maken van die prachtkast een poppenhuis! Want die heeft al verdiepen, en we kunnen ze ‘s avonds gewoon sluiten… Verder bordurend op onze bezemsteel-gewoonte. Man, blij, vrouw blij. Team Sinterklaas aan de slag. De man hoefde nu dus enkel nog 2 houten trappen te maken en de vrouw kon zich meteen uitleven in de binnenhuisinrichting. Hierbij een overzicht van de zaken die wij gebruikt en gemaakt hebben.

Basis

 • Kast met leggers en deur
 • 2 trappen
  • Mijn man heeft deze zelf gemaakt, maar geen paniek indien je geen handige harry in huis hebt of bent; domino of jenga blokjes aan elkaar lijmen kan ook.
 • Ramen
  • Houten stokjes voor ijsjes en mini houten fotokaders (Ava)
  • Pins (“punaises” voor de vrienden) en lintjes.
  • Funky stof van versleten kleedje ofzo
   • Ik denk dat het voor zich spreekt op de foto’s, maar de houten stokjes heb ik dus in kruisvorm aangebracht op de fotokader. De “gordijnen” heb ik over het lintje met pins gegooid en weer met lintje vastgemaakt.

Verlichting

 • 2 lichtslingers op batterij
 • Plakband & 4x AA batterijen (voor de lichtslingers)
 • Een mooie kerstbal die kan dienst doen als eyecatcher luster

Interieur

 • Mini vaasjes, mini planten, mini fotokaders, mini schilderdoeken (Ja hoor, ook in poppenkasthuizen kan je kunst hangen)
 • Mini meubels
  • Hey, Ikea uiteraard.
Poppenkasthuizen zijn te pimpen in alle mogelijke variaties, uiteraard. Ik kan het alleen maar aanraden. Het is leuk voor je eigen interieur (wij laten de kast vaak na slaaptijd van de kinderen openstaan voor de gezelligheid. En ik heb uiteraard ook al eens gedreigd bij de man “want als’t zo zit, dan kan je in het poppenkasthuis gaan slapen”) en de kinderen zijn er niet bij weg te slaan. Ze kuisen hun huisje minstens wekelijks  en in het weekend is het ook een kapsalon.  Thee wordt er doorlopend geserveerd. Uiteraard. En the best part… Ik denk dat het ons in totaal nog geen 50 euro heeft gekost! Kortom, het poppenkasthuis is een dikke winner.
isabelle-happy-waterSlashParent Isabelle Moussiaux (36), is de uitvindster van MiniMarieTea, een speciale thee geschikt voor kinderen.  Je kan haar verhaal op de voet volgen via haar blog.