Mama, papa wagaanwedoeeen? Soms weten we het ook even niet meer. Toch hebben we wél nood aan ontspannen momenten met ons gezin. Mag het eens iets creatief zijn? We hear ya: niet té creatief. Zo mega handig ben je ook weer niet. Gewoon, een toffe workshop waar je met eenvoudige materialen en ingrediënten met de kinders iets kookt of knutselt. Iets eetbaar en geen rommel, please. Je weet niet waar te beginnen? Wel, Colruyt Group Academy heeft je gehoord! Zij bieden creatieve belevingsdozen aan voor het hele gezin! Je moet ons niet geloven hé. Wij hebben immers slashparent Karen en dochter Roos in het gat gestoken om hun nieuwe lentebox uit te testen! Benieuwd? Lees zeker verder! 

Nie zo’n knutselmie

Alvorens we in de box duiken, maken we snel kennis met ons testgezin. Dat bestaat uit slashparent Karen, haar man Patrick en dochter Roos (9 jaar). Zouden ze wat creatieve genen hebben? Karen: “Eerlijk? Ik ben geen grote knutselmie. Ik hou wel enorm van koken en lezen. Zoals vele gezinnen gaan wij nu vaak wandelen. Mijn man en ik vinden dat tof. Roos veel minder! We zijn momenteel ook een oud Volkswagen-busje aan het opmaken. Daar steek ik wel de handen uit de mouwen. Ok, misschien ben ik toch wel een beetje creatief, haha!” 

Lente-vibes met Roos!

We zullen zien hé! Op het programma staat de lentebox van Colruyt Group Academy. Dankzij deze zonnige kook-en knutseldoos zijn jullie ready freddy om het voorjaar in te duiken. Denk: hapjes voor bij de eerste barbecue, zonnige drankjes, tafeldecoratie en bloemenknutsels. Laat het goed weer maar komen!

Waarom zag je het zitten om deze lentebox van Colruyt Group Academy uit te testen? Karen: “Ik merk dat Roos nood heeft aan meer qualitytime met mij. Voor mezelf zag ik deze belevingsdoos als een goede push om met Roos aan de slag te gaan. Misschien moet ik dat toch wat vaker doen? Toen ik de doos opende, was ik verrast dat je er wel elf dingen samen mee kan koken en knutselen. Er is echt goed over nagedacht. Het begeleidend boekje is ook op kindermaat gemaakt. Super eenvoudig uitgelegd en mooi vormgegeven.” 

Eten en apero from scratch

Top! We zijn super benieuwd naar wat jullie gecreëerd hebben! Karen: “Ik heb alle opties met Roos in het boekje overlopen. We kozen samen om het naanbrood, de kindercocktails, de crackers, de hummus en de theelichthoudertjes te maken. We hebben die dag ons middageten en de apero from scratch gemaakt! Grappig, want voor naanbrood of hummus zou Roos anders haar neus ophalen. Wij vonden allebei het kneden super plezant. Verrassend hoe gemakkelijk dat recept voor naanbrood was. Ik ga dat in de toekomst nog maken of zelfs eens als pizzabodem gebruiken. De kindercocktail vond Roos ook super lekker. Ze heeft er wel twee gedronken! We hebben met onze projectjes eigenlijk de hele dag kunnen vullen. ’s Avonds hebben we dan restaurantje gespeeld, mét onze zelfgemaakte theelichthoudertjes op tafel!” 

Bloembommen voor make en pake!

Wauw, klinkt als een topdag! Hebben jullie alles uit de doos kunnen testen? Karen: “Nee, we hebben nog niet alles kunnen proberen. We zouden heel graag nog de zoete bloempotjes maken. Dat staat zeker nog op het programma. We popelen ook om de bloembommen te fabriceren. We hebben al zitten gniffelen dat we die stiekem in de grond gaan duwen bij make en pake. Dat zijn mijn schoonouders. Dat lijkt ons kei grappig als zij ineens verrast worden met onze lentebloemen in hun tuin!” 

Alles samen in één handig pakket!

Ooh haha, je mag bij ons ook wel wat bloembommen komen gooien hoor! Kan je nog even samenvatten waarom je deze lentebox van Colruyt Group Academy zou aanraden aan andere slashparents? Karen: “Zeker! In de lentebox zit genoeg materiaal om samen met je kinderen een hele dag gevuld te krijgen met creatieve projectjes, waar je ook echt iets aan hebt. Zo’n verrassingsbox was een positieve trigger voor de nieuwsgierigheid van Roos. Ze vond het fijn dat ze kon kiezen uit verschillende dingen. Het lijkt me een ideaal concept voor ouders zoals mij die uit zichzelf niet super veel inspiratie hebben. Alles samen in één handig pakket! Het is zijn 39 euro zeker waard.” 

Een doos vol geluk voor jou!

Merci om deze lentebox voor ons uit te testen, Karen en Roos! Dat hebben jullie top gedaan met jullie tweetjes! We kregen er zelfs een beetje honger van. Ook benieuwd naar deze lentebox van Colruyt Group Academy? Dan vind je hier alle informatie om er zelf eentje in huis te halen! Lijkt dit minder jouw ding? Geen nood, want Colruyt Group Academy heeft ook nog andere creatieve doosjes vol geluk in de aanbieding. Wat dacht je van een creatieve chocoladebox of een DIY-wellnessbox? Klinkt goed hé? Yesss, bestellen maarrr!


Voor dit artikel werkte Maison Slash samen met Colruyt Group Academy. We publiceren hier enkel merken die bij ons/jullie passen, en waarin we zelf geloven. Je zal ons nooit horen zeggen dat iets gezond is als we daar niet zeker van zijn. Of dat iets plezant is, als dat niet zo is. We vertellen geen onzin. Beloofd. Hoe wij tegenover advertenties staat, lees je hier.