Nog een paar dagen en heel jouw insta-facebook-feed is
gevuld met frissche en hübsche kinderen in hun properste kleren voor de eerste
schooldag. Glunderend in gloednieuwe broeken waar over een week of wat toch weer grote en gapende
gaten zitten. Nee, wij doen deze keer niet mee aan de stresserende Back to School. Nope, wij doen
samen met Veritas van Back to Cool. Uhu, want don’t
lose your cool because it’s school, check hoe je van die oude(re) kinderbroek een superstoer exemplaar maakt!

Ben je dit jaar weer zwaar over je vakantiebudget gegaan en is die nieuwe 'terug-naar-school'-broek er budgettair net wat teveel aan? Snappen we. Zie het als een geheel nieuwe oppportuniteit om te upcyclen: maak van broeken met gaten een stoer en uniek exemplaar waar elk ander kind op de speelplaats alleen van kan dromen!

(*voor de luie en gemakzuchtige ouder, helemaal onderaan het artikel staat ook een snelle en eenvoudige versie!)

Wathebjenodig? 

1hzm06UklzLJ0d4WkvuCrsd5vTMGR5kvyNQ5dW7K.jpeg

  • Strijkvlies
  • Potlood

Hoemaakjeda?

UceRFwlYEklEdz3qoLIfDJIYOhmaFYFeIpvvAR13.jpeg1. Knip een stukje strijkvlies net iets groter dan het gat in de broek. Schuif het in de broekspijp en strijk het ter hoogte van het gat. Dit zorgt voor de nodige versteviging zodat er makkelijker geborduurd kan worden.

2. Teken een figuur met potlood op de broek.

3. Naald bedraden + knoopje aan uiteinde van de draad leggen.

4. Borduur je figuur

Oedoejeda? Rijg de borduurdraad door de broekspijp en kom met de naald door de broek. Het punt waar je start met borduren is op ongeveer ¾ afstand van het bovenste punt van het blad en in het midden van de breedte van het blad. Vind je het moeilijk om dit op het zicht te zien? Teken dan een hulplijn door het bovenste en onderste punt van het blad. Duid daarna op die lijn het startpunt aan dat op ongeveer ¾ afstand moet liggen van het bovenste punt van het blad.

Maak een steek vanaf dit punt naar het bovenste puntje van het blad. Daarna kom je met je naald terug uit in één van de bolle kanten van het blad, en dit op dezelfde hoogte als daar waar je gestart bent. Maak vanaf hier een diagonale steek tot net naast bovengenoemde steek. Herhaal dit voor de andere zijde van het blad. Belangrijk, het borduurgaren moet steeds de allereerste steek die je gemaakt hebt, kruisen. Afwerken doe je met één à twee kleine steekjes om een takje aan het blaadje te geven. Daarna blijf je zowel links als rechts diagonale steken maken maar je start steeds net onder de vorige steek. Dit doe je tot je blaadje volledig vorm heeft gekregen.

5. Hecht de draad vast. 

N90IHQ4kuPH7UMnxUP8p4Vg0xNLhn0KvsxEj7RZ2.jpeg

De belachelijk eenvoudige versie

Krijg jij de creeps als iemand de woorden 'naald en draad' gebruikt en heb je bij bovenstaande allang afgehaakt? Godzijdank voor de opstrijk-patches! In één handomdraai (maar echt hé) personaliseer je een saaie oude jeansbroek in een volwaardig back-to-school-exemplaar!

hkWLb0AoVHswOkUYr1cdoY0clGhh1I1JgTvtR9AR.jpeg

Voor dit artikel werkte Maison Slash samen met Veritas. Check zeker hun Back to Cool-collectie met kledij, accessoires, fietsbenodigdheden en schoolmateriaal - allemaal met Belgische stempel!

Hoe wij tegenover samenwerkingen staan, lees je hier.