Je kast puilt er zeker en vast van uit, je hebt ze in alle kleuren, vormen en geuren *kuch kuch*. You guessed it, we hebben het hier over t-shirts! Wil je Marie Kondo gewijs je kasten legen, go! Maar keil de t-hirts waarvan je het hele bestaan was vergeten niet meteen in de vuilbak. Doe er wat mee! Geef ze een tweede leven. Dat kan. Heel gemakkelijk zelfs. We hebben vijf te gekke antwoorden op al die ouwe shirtjes! 

Transformeer je t-shirt tot een nettasje

D6ZTY6FqGj8jTkCGa5Q5eFsaZicMHBQfI9pE9Kzf.jpeg

(Delia Creates)

Wathebjenodig?

 • oud t-shirt
 • naald en draad
 • schaar
 • potlood

Hoemaakjeda?

Knip de twee mouwen en kraag van je t-shirt zodat je een ovalen vorm krijgt aan de bovenkant. Naai vervolgens de voor- en achterkant aan elkaar en trek de zomen uit elkaar. Teken dan met je potlood strepen op de stof en knip ze om de twee centimeter uit, dit zijn de gaten van je nettasje. Doe dit tot aan de zoom, maar hou een stukje over voor de handvaten van je tasje. Et voila, klus geklaard! 

Speeltje voor je vierpoter

To9iANqBw7c651Vuygf7DFBYSRQz5ErBMHClPVJA.jpeg

(LVLY)

Wathebjenodig? 

 • schaar 
 • oude t-shirt's 

Hoemaakjeda? 

Knip oude stukjes t-shirt in verschillende repen, neem ze dan allemaal bij elkaar in de hand. Knoop de strengen aan elkaar en maak een scoubidou. Als je klaar bent, maak je een knoop aan het uiteinde en klaar is Kees! Weet je niet meer hoe je een scoubidou maakt, kijk dan even hier.

Wees de vlekken voor met je gloednieuwe kookshort

3iAGvePaf9YzVI3Tkk4WFPeD9UjRfnO8AWE8DFCR.jpeg

(Maker Mama)

Wathebjenodig?

 • oud t-shirt
 • strijkijzer
 • schaar

Hoemaakjeda? 

Leg je shirt op een vlak ondergrond en strijk eventuele kreuken glad. Knip vervolgens de mouwen af van de oksel tot aan de kraag. Draai je shirt dan om en knip de achterkant van de kraag af. Nadat je dit hebt gedaan knip je de stof van oksel tot oksel af. Daarna knip je beide onderkanten tot aan de helft van je shirt af. De volgende stap is om evenwijdig met de onderkant een rechthoek uit de knippen. Nu heb je nog een reepje stof over, dit zal dienen als lint van je short. In dit filmpje wordt alles nog eens duidelijk uitgelegd zodat alles vlekkeloos verloopt! 

Summer-ready met deze bandanabM8oqTNf0K21479RwpNRMMLNxe07NlcaiROIvJEl.png

(The Pretty Life Girls)

Wathebjenodig? 

 • oude t-shirt
 • textiellijm
 • schaar

Hoemaakjeda? 

Plooi je t-shirt in twee en knip er een rechthoekig stukje uit. Knip daarna het stukje stof in twee en rek het uit. Maak dan een Keltische knoop met de twee stukjes stof (check de foto). Knip vervolgens een extra stukje uit je t-shirt, en gebruik dat om de beide kanten aan elkaar te lijmen met je textiellijm. En, hallooooo bandana! 

Maak een luier van t-shirtstof

FEbH9D8d3XQ2qyMq79QD5Wp3llWaMWhHdTi8sqqf.jpeg

(Dirty Diaper Laundry)

Wathebjenodig?

 • oud t-shirt
 • veiligheidsspeld of klittenbandsluiting

Hoemaakjeda?

Dit werkt het best met een t-shirt uit 100 procent katoen. Leg je t-shirt op een vlakke ondergrond, met de mouwen aan de bovenkant. Vouw vervolgens de ene mouw van het shirt om zodat de hij nog steeds naar buiten blijft gericht. Doe hetzelfde met de andere mouw. Nu liggen de twee mouwen in het midden van je shirt en zou er een kruisvorm voor je moeten liggen. Vouw dan het deel dat boven de mouwen ligt naar beneden. Hierna vouw je het onderste deel van je shirt dubbel. Wikkel de luier om je baby heen. Zet je baby op het stuk stof onder mouwen, en wikkel dan de mouwen om het lichaam van de baby. De mouwen maak je vast door een luierpen of klittenbandsluiting. Voor betere absorptie plaats je nog een luierhoes rond de luier. Daar is ie dan! Je gepersonaliseerde en heel erg ecologische upgecycelde luier!