Tradities en feestdagen zijn tof, maar zo jammer dat je er telkens een heel jaar op moet wachten. Daarom doet slashparent Gwen aan mix and match van tradities. Kussen onder een maretak, wordt tijdens de lenteperiode kussen onder een paasslinger. Het zou namelijk zonde zijn om daar een heel jaar op te moeten wachten.

GWEN

Aaah, tradities. Ik hou er van, maar wat ik er jammer aan vind: als ze voorbij zijn, moet je weer een heel jaar wachten. Ik kan dat niet. Het voordeel van een eigen gezin hebben: je kan steeds nieuwe tradities verzinnen! Je moet ze enkel elk jaar consequent herhalen en aanhouden. Makkelijk! En tof! Zo ook met het kussen onder de maretak met Kerstmis. Zonde dat je dit maar één keer per jaar kan doen. Enter de Paasslinger! Lees verder onder de foto's en check onze FREE DOWNLOAD   collageWathebjenodig?

 • kladpapier (A4, groter mag ook als je dit geprint krijgt)
 • FREE DOWNLOAD met blaadjes (onderaan artikel - in de download zit er voor ieder wat wils. Witte bladen die je zelf kan verven, reeds gekleurde bladen, een grote samengestelde slinger en een kleine slinger Kies en print zelf welke het beste past bij jouw "uitsloof"graad :-))
 • verf (of stiften, kleurpotloden, wasco's,...)
 • schaar
 • plakband
 • touw
 • Optioneel, maar zeker de moeite waard: kleine chocolade eitjes, individueel verpakt

nodig voor paasslingerbew_IMG_3997Hoemaakjeda?

 1. Download het bestand met de blaadjes, maak jouw keuze en druk de juiste pagina's af op 100% op het kladpapier (print op de ongebruikte zijde)
 2. Schilder (of kleur) de blaadjes in en laat ze drogen
 3. Knip ze uit (ik gebruik voor de lange smalle blaadjes opnieuw mijn kruidenschaar, zoals in deze DIY)
 4. Neem een lang stuk touw (ongeveer 60cm) en bevestig de blaadjes met een stukje plakband aan het touw
 5. Nu kan je hetzelfde doen met de eitjes: een stuk plakband over het glinsterend papiertje van de eitjes en dan over de blaadjes vastmaken aan blad en koord
 6. Klaar. Kussen maar!
lees verder onder de foto's collage stappenbew_IMG_3976 De geschiedenis van de maretak vertelt dat een man na het kussen van de vrouw (of who ever) een bes moet plukken van de tak. De maretak zou zijn magische krachten kwijt zijn wanneer alle bessen geplukt zijn. Een beperkte levensduur dus. Een leuke gimmick die ik graag ook in mijn paasslinger wil meenemen. Dat doe ik door middel van paaseitjes in de tak te hangen.  En gekust moet er ook worden. Uiteraard. (Stop vooral niet met kussen als de eitjes op zijn) bew_IMG_3989Paasslinger by Gwentiboldbew_IMG_3999 [wpmem_logged_in] Gwentibold x Maison Slash - Paasslinger - Copyright Gwentibold2017 [/wpmem_logged_in] [wpmem_logged_out] Om het bestand te downloaden moet je je inloggen [/wpmem_logged_out]