Terugkeren van vakantie en zien dat al je mooie planten er maar wat slapjes bijhangen. Je kent het wel, toch? Weg vakantiegevoel! Maar niet deze zomer, want wij hebben dé plantenhack der plantenhacks gevonden! Eentje waardoor je met een gerust hart op vakantie kan vertrekken én misschien ook eentje voor diegene die hun planten wel eens vergeten water te geven. (Ik weet dat ik niet alleen ben!)

Wathebjenodig?

  • Een plastic of glazen fles met een dop
  • Iets om gaatjes mee te prikken: een schroevendraaier, een mes, een wijnopener...

That’s it! Moeilijk kan het dus niet zijn he!

Hoedoededa?

Stap 1: Neem een lege fles

Je kan zowel een plastic fles als een glazen fles gebruiken voor deze hack. Heb je nog een fles wijn liggen die nog niet open is? Voilà, hier is je excuus om die ook eens leeg te drinken.

Stap 2: Vul de fles 

Vul dan de fles met water. Heb je een regenton buiten staan? Je kan je fles ook perfect met regenwater vullen. 

Stap 3: De dop

Nu komt het “zware” werk. Neem je wijnopener of schroevendraaier erbij en prik gaatjes in de dop, zónder in je eigen handen te prikken. Ola pola, geen werkje voor slashparents met twee linkerhanden. (We lachen er maar mee. Iedereen kan dit!)

Stap 4: Hop, in de pot

Draai de dop (met gaatjes) terug op de fles. Maak een gaatje in de potgrond waar de hals van de fles in kan. En nu komt het snelle werk. Draai de fles om en plant hem snel snel ondersteboven in je pot. (Voor heel je vloer vol met water ligt.) 

Stap 5: Je valiezen pakken

Et voilà! De fles zal ervoor zorgen dat je planten automatisch genoeg water krijgen terwijl jij aan het hiken bent of lang uitgestrekt op het strand ligt. Je zou het een infuus voor planten kunnen noemen. Wij zijn fan!

Nog niet helemaal mee? Check dan even dit filmpje dat we vonden op Buzzfeed.