Alsof die jeugdpuistjes alleen nog niet genoeg waren, laten ze meestal nog een mooi souvenir achter ook. (Trouwens: we aaalll know dat niet enkel 'de jeugd' er last van heeft!) Op die plaats waar ooit een mooie gele bobbel verscheen, staan nu nog steeds de onuitwisbare sporen van zijn bestaan. Met deze 3 DIY-tips doe je er zelf iets aan, met ingrediënten die je gewoon in je keukenkastje vindt! 

Heeft je tiener (of jij) ook last van puistjes? en nog steeds op zoek naar dé oplossing? Of wil je liever snel vergeten dat ze er ooit stonden maar zie je nog steeds de littekens na hun komst? Wij gingen voor jou op zoek naar eenvoudige behandelingen en vonden hier onze inspiratie. Met deze 3 homemade behandelingen bespaar je jezelf een rit naar de dermatoloog en zouden de littekens zo verdwijnen. Het proberen waard! 

Citroensap met honing 

Een eenvoudig brouwsel van honing en citroensap zou de hyperpigmentatie (de rode vlekjes die achterblijven) van de huid doen vervagen. Bij deze behandeling is het wel belangrijk om énkel de gekleurde vlekjes aan te stippen, anders heeft het niet veel effect. Doop een watje in vers citroensap en stip de vlekjes aan. Breng nadien een dun laagje onbewerkte honing aan. De honing zal eventuele ontstekingen behandelen en helpt je huid te hydrateren. Laat 15 tot 20 minuten inwerken en spoel nadien af met water. Als je dit 3 keer per week herhaalt, zou je na 4 weken al resultaat zien. Halleluja! 


Kikkererwten-yoghurtmasker 

Het kikkererwtenmeel in deze behandeling zou de huid op een magische wijze exfoliëren en bleken. Het is trouwens ook hét ideale masker voor tieners of slashparents met een vette huid! De yoghurt zorgt dan weer voor het doden van allerhande bacteriën. En dit allemaal met ingrediënten uit onze keukenkast, byebye dure behandelingen! 

Oemaakteda? 

- 1 theelepel kikkererwtenmeel

- 1/2 theelepel kurkuma 

- 1 theelepel onbewerkte honing

- Citroensap 

Meng de droge ingrediënten en voeg het citroensap toe tot je een mousse-achtige structuur hebt. Breng het masker aan op de donkere vlekjes op je huid. Laat het 15 tot 20 minuten inwerken en spoel af met warm water. Je mag het masker drie keer per week gebruiken! 

Acetylsalicylzuur

Een verassende acnebestrijder is deze gekke stof dat jullie allemaal kennen. Beter bekend onder zijn artiestennaam: aspirine. Het zuur vermindert de zwelling en kan puistjes snel uitdrogen. Plet twee aspirientjes en voeg 1 theelepel afgekoelde groene thee toe. De thee zal de werking van het zuur verdubbelen! Breng deze tandpasta-achtige structuur aan op de puistjes en was het er na 3 tot 5 minuten weer af. Praise the lord voor deze homemade behandelingen!