Allookes, het is weer zover. Sinterklaas meert volgend weekend met z'n stoomboot aan in Antwerpen. Dat is officieel het begin van wachten en lang aftellen. Wat als je het wachten kon verzachten? Dat kan, dankzij deze prachtige aftelkalender!

Team Sinterklaas denkt dit jaar ook aan de ouders. Want ook jij moet die lange periode met gezaag en gezeur overbruggen. Ok. Ook wel onze eigen fout. En nog ok. Want eveneens ook wel magisch. Maar toch. Aftellen is in dit geval best handig. En daarom delen wij graag onze prachtige Sint-aftelkalender. Eéntje dat  ook mooi is voor het oog, en gepast voor in de living. Maison Slash denkt aan u. En aan die lieve, brave, opruimende, niet ruziemakende kindertjes! bew_aftelkalender-00

Nicnacjes of Karolientjes

Het hele magische Sint-gebeuren is voor ons -slashparents- natuurlijk ook gewoon belachelijk veel nostalgie. Vandaar dat we een afkalender ontwierpen met nic nacjes met suikertjes erop. Of karolientjes zoals ze officieel heten. De koekjes zijn alvast een vaste waarde tijdens de Sint-periode. 

Aftelkalender Sinterklaas - karolientjesHoe werkt het?

  • de luie optie: print elk blad 3 zoveel keer als jouw aantal kinderen af.  Hang 'em op en laat ze elke dag een karolientje inkleuren (met verf, kleurpotloden, stiften, ...).

bew_aftelkalender-05 

  • de streef optie: print blad 1 en 2 zoveel keer als jouw aantal kinderen af.  Hang blad 1 op en knip alle suikertjes uit op blad 2. Laat ieder kind elke dag een suikertje kleven op de koekjes. Inkleuren van koekje en suikertje kan zowel voor of na het knippen en kleven.

Je kan de aftelkalender van A4 tot A1 formaat afdrukken. Wij gingen voor extra large! bew_aftelkalender-08 bew_aftelkalender-11   Klik hier voor de printjes!