Denk twee keer na voordat je je huis herinricht. Want wat als je je oud gerief nu eens transformeert tot iets nieuws? Hoe kan je bijvoorbeeld een speelkeuken maken van een oud nachtkastje? Slashparent Lobke bedacht dit slimme upcycle-idee tot groot plezier van haar gezin. Lees hier hoe ze aan de slag ging.  Ieder interieur kan wel eens een opfrisbeurt gebruiken. Oude meubeltjes verdwijnen naar de kringloopwinkel en maken plaats voor gloednieuwe exemplaren. Maar wat als je wat creatiever nadenkt en je oud gerief transformeert tot iets nieuws? (Slashparent Isabelle maakte bv. van een oude kast een poppenhuis) Hoe kan je bijvoorbeeld een speelkeuken maken van een oud nachtkastje? LOBKE Laat je kinderen hun koksmuts opzetten, haal de houten lepels en kookboeken boven, en laat hen de sterren van de hemel koken. Van dit speelgoedkeukentje kan je jaren genieten en het staat bovendien mooie in elke woonkamer, van creatieve upcycling gesproken… DIY keukentje

Wat heb je nodig?

Oud nachtkastje Schuurpapier Houtverf in verschillende kleuren Deksels van confituurpotten Metalen schaaltje Zwarte spuitverf Knopjes gasfornuis (te koop in elke doe-het-zelfzaak of online via www.onderdelenwinkel.nl) Universele lijm Klokboor of decoupeerzaag 2 handdoekhoudertjes IMG_0535

Hoemaakjeda?

  • Schuur het nachtkastje en ontstof het.
  • Verf het nachtkastje in een hip kleurtje. Het voorste vlak van het deurtje maak je grijs of zwart zodat het op een ingebouwd oventje lijkt.
  • Meet de diameter van het metalen schaaltje en haal met een klokboor of decoupeerzaag een iets kleinere cirkel uit de bovenkant van het nachtkastje.
  • Lijm het kommetje met de bovenste randen vast in het gat. Laat goed drogen. Dit doet voortaan dienst als afwasbak.
  • Voor de kookplaatjes verf je de deksels van confituurpotten zwart. Laat ze goed drogen en kleef ze met de onderkant vast naast het afwasbakje.
  • Om het allemaal wat echter te maken, kan je echte knoppen van een fornuis naast de kookplaatjes bevestigen.
  • Ook het oventje krijgt een draaiknop. Als je geen echte draaiknoppen kan vinden of wilt gebruiken, kan je de knopen natuurlijk ook gewoon schilderen.
  • Kleef langs de zijkant van je keukentje nog twee handdoekhoudertjes. Werk af met (zelfgemaakte) keukenhanddoekjes en ovenwanten en fleur op met speelgoedkookpotjes en servies (liefst ook uit de kringloopwinkel, dat maakt het extra nostalgisch!)
Meer creatieve ideetjes vind je op de blog van Lobke: www.leukewereld.be
lobkeLobke is een rasechte SlashParent. Mama van  3 +1/ gedreven blogster op leukewereld.be / journaliste bij verschillende magazines/ schrijft geregeld artikels voor Maison Slash / auteur van verschillende boeken, waaronder haar laatste Happy Kids. Aanradertje!