Er is niks leuker dan een souvenir overhouden aan een memorabele avond. Zoals dat allereerste concert dat je samen met je kind hebt beleefd. Koop daarom zéker het merchandising t-shirt ter plaatse als aandenken. Geef het als slaapkleed of maak er een exclusieve tote bag van. Now you are a really cool parent. 

Kopen moet natuurlijk niet. Want uiteraard heb je thuis ook nog massa’s (vormeloze) concert-shirts in de kast liggen waar je niks meer mee kan. Meestal gekocht in een opwelling van endorfines die vrijgekomen zijn tijdens groepzang (gegil) of bij teveel geconsumeerde pintjes. Een enkele keer misschien omdat je er écht in wilde rondlopen? Toen alvast toch.

In elk geval: wat doe je met zo’n t-shirts als ze versleten zijn of in een hoek van de kast blijven liggen? Hergebruiken die handel. Maak er een (turn/zwem/muziek/shop/linnen/…)zak van. Op een half uurtje. Zonder één vinger uit te steken richting naaimachine.

collage-t-shirt-tote-bag-hagrid-effect

img_7658

collage-tote-bag-graffiti

Nodig:

 • een propere (!) t-shirt van een (rock)groep
 • een goede (textiel)schaar
 • een potlood en wat karton

Hoemaakjeda?

 1. Strijk de t-shirt zodat je hem mooi vlak kan leggen
 2. Snij de hals er uit
 3. Teken de ronding van één van de handvaten af. Mag ook recht. Jouw zak after all.
 4. Teken de ronding over op het karton, knip het uit en leg in spiegelbeeld op de andere kant.
 5. Teken de ronding af en knip beide mouwen af.
 6. Knip de onderste boord af.
 7. Knip reepjes van ongeveer 1cm breed over de hele lengte van de onderkant.
 8. Neem nu telkens een reepje van de voorkant en een reepje van de achterkant en maak een knoopje. Span goed aan zonder kapot te trekken.
 9. Knoop alle reepjes op.
 10. Klaar!

Extra: je kan er achteraf nog iets op naaien, schrijven, spuiten, kleven. Wij haalden inspiratie bij de smiley van Nirvana (sjabloon uitsnijden in papier, zwarte spuitbus erover en klaar).


gwen duboisSlashparent Gwen Dubois (35) heeft een dochter van 5 / werkt als freelance schoonmaakster (geen kuisvrouw) / speelt in 2- en 3D / en bakt als iedereen slaapt. Ze kent de Marseillaise vanbuiten, plant een roadtrip om luidkeels mee te zingen (Westlife! Solange! The Lumineers!…), is verliefd op steden met een B (Brussel/Brighton/Berlijn) en maakt graag iets nieuws van oude dingen. Die nieuwe dingen vind je op haar eigen website of op haar instagram.