De herfstvakantie is nog maar net gestart en de 'mag ik...?'-vragen komen nu al je oren uit, want NEE GEEN SNOEP GEEN TV OF JA PAK ALLES GEWOON EN LAAT ME MET RUST. Enter het Maison Slash-bonnenboekje, heerlijke afprintbare tegoedbonnen die je kinderen bij jou kunnen inruilen. En op, is op! 

We zien ze toch graag, die geweldige kinderen van ons. In 2020 hebben we quality time in een totaal nieuw licht leren kennen. En heerlijk die paar dagen gezins-quality time die we gepland hebben tijdens de vakantie. Also, die vakantie is plots verlengd en dit combineren met work-quality -weten we intussen - kan wat teveel van het goede worden. 

Structuur, mijn gat

Structuur zeggen de experts. Je moet gewoon wat structuur krijgen in je dag. Uhu, geen idee of die experts hun dagen ook met kleuters doorbrengen, want die krijg je niet aan het plannen. Idem voor weerbarstige tieners die een godganse dag doorzeuren om steeds méér schermtijd. Nope, in die vaste planning zijn we compleet gefaald. Maar we zien dan wél weer een vast stramien in de terugkerende vragen. 


Zoals: kom je met me spelen? Mag ik een snoepje? Mag ik op de tablet? En duuzend andere frequently asked questions uit de kindermond. Omdat we graag harmonie in huis willen behouden, heeft Maison Slash een bonnenboekje gemaakt. 

Op is op zei de tegoedbon

Het bonnenboekje bestaat uit een brede waaier tegoedbonnen waarvan jij helemaal zelf bepaalt hoeveel je kind er krijgt per dag/ per week/ per herfstvakantie. We hebben er zelf al wat inspiratie ingebracht. Zoals een tegoedbon voor een simpel fietstochtje, maar ook een goeie schuimparty of een nachtje in de tuin. (update: deze tips dateren van de paasvakantie, pas zelf je tegoedbonnen gerust aan met inspiratie uit de #1000UurDeDeurUit-lijst!) 


Wat je moet doen? Gewoon de 7 A4's afprinten, uitknippen en vervolgens verdelen naar persoonlijke smaak bij je kinderen. Jij bepaalt hoeveel bonnen van wat (kopieer er desnoods bij) en ook jij bepaalt de duurtijd. Een bon voor een game-momentje met mama? Yes, voor een kwartier. Of een gezelschapspel met papa? Ok, een halfuurke. Gebruik de bonnen hoe jij het wilt, jij bent helemaal zélf aan zet. En 't is nog eens educatief ook, want kiest je kind meteen 's ochtends om dat snoepje in te ruilen? Goed. Want op is op, zei de tegoedbon!

Downloaden die handel! 

"Geef dat bonnenboekje hier en meteen", denk jij nu! Awel, doe dan gewoon hieronder van klikklik en printprint.