Het hoofd koel houden met kinderen tijdens hete dagen is op z'n minst gezegd niet altijd even simpel. Maar hé, wij zijn Maison Slash en hebben voor alles een oplossing. Van een DIY airconditioning tot waterballonnen pinata's! Ja hoor, hoe je het hoofd (en de rest van je lichaam) moet koel houden, dat zie je hier, en nu! 

Pootje baden

Onze voeten zitten niet zomaar aan ons lichaam vast, ze regelen onze temperatuur. We dragen dikke sokken als we het koud hebben, om zo de warmte vast te houden. Als je het te warm hebt, kan je dus snel afkoelen door je voeten even in een emmer of bad met koud water te stoppen. Maak er een date van met je vrienden en haal er een fris gekoelde fles wijn bij. It’s just as simple as that, jawel!

FkhbpjrV8NKbSSiVlmi7Mj1kUlQxxMhDLCLkO4wk.jpeg

(Foto: Nos)

Verfrissende knuffel

Proberen slapen met heet weer? Wat. Een. Ellende. En kinderen die niet kunnen slapen, is nog erger. Maar met een “koude knuffel” gaan ze al wat sneller richting dromenland.

Neem een koelelement uit de vriezer en wikkel deze in een handdoek. Zo kan je kleine goed afkoelen door te knuffelen…met een koelelement!

Waterballon voetbal

Niets leuker voor de kinders om tijdens de zomervakantie keihard te ravotten. Alleen kan dat warme weer onze nakomelingen nogal snel oververhitten. En dat willen we niet.

Vervang daarom alle ‘normale ballen’ (voetbal, basketbal, tennisbal), door waterballonnen! Ermee gooien op zich is al leuk, maar ermee (proberen) tennissen of baseballen bijvoorbeeld, geeft het per-fecte verkoelingselement! Fun en kletsnatte kopjes gegarandeerd dus!

DIY airconditioning

Een DIY airconditioning kan je dit ook wel noemen, eigenlijk. Plaats wat bevroren flessen of een bak met ijsklontjes voor je ventilator en de frisse lucht is coming your way.

Y1TvHgqGrHkVpm0zt0VP8nHath947CLk7Sd4S3FH.jpeg

(Foto: Tips en weetjes)

Verkoelende warme kruidenthee

Je hebt met zo’n warme dagen misschien de neiging om koude drankjes te drinken, maar nope nope, don’t do that! Da’s niet echt goed voor je lichaam. Die ijskoude dranken, die best verleidelijk zijn in de zomer, later je lichaamstemperatuur tijdelijk dalen, waarna je het vervolgens nog warmer krijgt. En dat was dus niet echt de bedoeling!

Lauwwarme kruidenthee is bijvoorbeeld wel een oplossing. Deze doet juist het tegenovergestelde, en laat je dus afkoelen! Kom maar op met die thee!

Pijnloze, verfrissende paintball

Zie hier de zomerversie van paintball. En de minder pijnlijke versie, ook belangrijk! Voeg wat kleurstof toe aan het water in waterpistolen, trek je kinders een oud wit t-shirt aan en let the game begin! Zo is het goed zichtbaar wie wie heeft geraakt, en waar ze dat hebben gedaan! En je kinderen hebben verkoeling gehad. Check!

Water pinata

Verder in de lijn van waterspelletjes: maak kennis met de water pinata! Vul een (vuilnis)zak of ballon met water en hang deze met een stevig stuk touw vast op een bepaalde hoogte! Hierna kunnen de kinderen om de beurt met een stok op de zak slaan om vervolgens overspoeld én afgekoeld te worden met het water!

Je kan de zak eventueel boven een (zwem)bad hangen, zo verspil je niet al te veel water en kan je het spelletje meermaals opnieuw spelen.

sXQ2DXl8noQNtscvWgE5cx8XQFplPXz45uZADpCr.jpeg

(Foto: Parents)