Er zijn twee soorten kinders in het koteruniversum. Koters die alles graag goed voorbereiden, precies de vormen uittekenen en knippen op het lijntje. En dan is er de tweede soort. Van die die er al eens graag een boeltje van maken. Een serieus boeltje! Wel, dit artikel is speciaal opdragen aan de klodders, de klidders en de kloeders van deze samenleving! Jullie verdienen het om ook gehoord worden! Aja! Dus dit keer is het van je vuilste kleren uit de kast te halen. En laat vooral alle remmen los! 

EwDWIuHFP3qaMiu8AxIkkhRxypY5pokkUhAktDN4.jpeg

Gekleurde rijst

Deze rijstkorrels zullen sowieso je keuken helemaal opfleuren! Wat zeggen we! Je huis! Met dit receptje kunnen je koters en jij alvast aan de bak. Wij zijn benieuwd naar het resultaat! 

Kloddergehalte: 88%

Modderschilderij 

Hier moeten we niet veel woorden meer aan vuil maken. Haha. Heb je hem. Vuil maken. Het enige wat je nodig hebt is een stevige regenbui of gewoon de ouderwetse kraan natuurlijk, wat potgrond en mix erop los! Dan is het aan jullie om je inner Picasso naar boven te halen! 

Kloddergehalte: 95%

Ramen pimpen

Mama's , papa's, bomma's en bompa's wij horen jullie al komen. "Mijn muur een beetje gaan bekladden met stiften? No way hosay!" Daarop zeggen wij: deze stiften zijn volledig raamvriendelijk en volledig afwasbaar! 

Kloddergehalte: 89%

Stoepkrijten 

Deze kon niet ontbreken in het lijstje! Stoepkrijt is nu eenmaal een geweldige uitvinding. Sinds jaar en dag één van de beste bezigheidstherapieën. Hier staat ook helemaal geen leeftijd op! 

Tipke: organiseer een stoepkrijtwedstrijd. Geef een thema en een hokje waar binnen ze moeten tekenen. En dan is het aan je koters om het onderste uit de pan te halen! 

Kloddergehalte: 85%

Plasticinemonsters maken 


Plasticine is een heerlijke materie! Daar kunnen we niet vanonder uit. De kleurige brei kan je tot ieder wezen uit je wildste fantasie kneden. Een paard met drie oren en vleugels? Of ga je toch liever voor een auto op twee wielen? Mocht je nog geen plasticine in huis hebben kan je er altijd zelf maken, wij deden dat al eens. Kei plezant!

Kloddergehalte: 93%

Kloddergehalte met zelfgemaakte plasticine: 100%

Papier maché lookalike

Een oude krant, wat bloem, een litertje water en you're good to go! Laat je creatie een aantal dagen drogen et voilà, een nieuw designstuk voor in je crib. Maak je tafel of waar je het ook doet wel klodderproof. Je bent gewaarschuwd. 

Kloddergehalte: 94%

Zoutig deegje


(foto: Lady Lemonade)

Niets zo lekker als een goed mislukt taartje. Dat beamen je klodderklidderkinders vast en zeker ook! Dit keertje word je verlost van het afwegen van de hoeveelheden en het precisiewerk dat komt kijken bij een taart bakken. Hoe je dat doet, vind je hier!

Kloddergehalte: 92%

Fietscarwash

Het wordt warmer en warmer. Je ideeënpotje is bijna zo goed als leeg. Wat nu? Dat vraagt om een dringende Maison Slash interventie. Wij koppelen al graag eens het aangename aan het onaangename. Dus bij deze stellen we een supermegadeluxe fietscarwash voor! Wat oude vodden, een tuinslang of emmer water en je koters kunnen aan de slag!

Kloddergehalte: 87% 

Scheerschuimverffestijn


(foto: Juf Maike)

Verven met scheerschuim, moet kunnen! Dit is een echte aanrader want de resultaten zijn heel...verassend! Hier kom je te weten hoe je dat precies doet. 

Kloddergehalte: 89%