Vroeger was het nog zo simpel: draag zonnecrème om je te beschermen tegen de zon. Nu blijken die crèmekes zelf ook nog es allerlei shizzle te bevatten die we eigenlijk totaal niet op onze huid willen smeren. Ook geen zin om alle kleine lettertjes op de verpakkingen van zonnecrèmes te lezen? Maak 'm gewoon zelf met dit receptje uit het Homemade Beauty boek! Dan weet je van a tot z wat er precies inzit: alleen maar goede dingen dus!

Zonnecrème beschermt je tegen de zon, maar jammer genoeg zitten er vaak ook schadelijke ingrediënten in die crème die je op je hele lichaam smeert. In plaats van een lijstje te maken met alle onuitspreekbare ingrediënten die je zou moeten proberen te vermijden, geven we je gewoon deze super easy DIY om zelf zonnecrème te maken. Zo weet je precies wat er in dat smeersel zit! De ingrediënten lijken op het eerste zicht misschien moeilijk te vinden, maar we hebben er overal linkjes achter geplaatst zodat je ze direct in huis kan halen.

Wathebjenodig?

Hoedoededa?

Smelt de kokosolie en shea boter in een pannetje. Haal het pannetje van het vuur en roer de resterende ingrediënten door het warme mengsel. Giet de zonnecrème in een flesje en laat het afkoelen. 

(foto: A Blossoming Life)

Hoegebruikjeda?

Smeer de crème net zoals een niet zelfgemaakte zonnebrand op je huid. Als je voor een lange tijd in de zon wil blijven, smeer je je best ongeveer elk uur opnieuw in. Probeer de crème eerst zelf uit voor je je kinderen ermee de zon instuurt. Zij hebben een hogere factor nodig en soms is de real deal dan toch een betere optie.