Zijn die kiddo's van jou 's avonds ook plots hyperactief en is slapen maar van boe-hoe-hoe? Voor een kind is er niets spannender dan opblijven na bedtijd. Zeker niet als ze weten dat er leuke activiteiten op de planning staan. Laat ons hen ein-de-lijk eens geven wat ze willen, een nachtelijk avontuur! Inclusief sterren kijken en spannende nachtwandelingen natuurlijk! Ook supertof tijdens een nachtje kamperen! De sympathieke experts van A.S.Adventure hielpen ons hiervoor de beste tools uit te zoeken.

Bewonder de schoonheid van de magische sterrenhemel

Heb je ooit al eens écht de moeite genomen om 's nachts even naar boven te kijken? Wat is er gezelliger dan samen met de kinderen op een dekentje liggen, elkaar verhaaltjes vertellen en de sterrenhemel te verkennen? Gebruik daarvoor de app Sky View, door je smartphone naar de lucht te richten, zie je op je scherm welke sterren, sterrenbeelden, planeten en satellieten er waar boven je hoofd hangen.  Geen appkes-mens? Doe dan de oldfashion way en zoek zelf de juiste sterrenbeelden. Hoe? Dit artikel van A.S.Adventure legt het je kort en mega duidelijk uit! 

Zorg er zeker voor dat je je settelt op een plek die donker genoeg is. Het klinkt logisch, maar het is moeilijker dan je denkt, aangezien er op heel veel plekken een flinke portie lichtvervuiling aanwezig is. Hoe meer licht er is, hoe moeilijker het is om de sterren goed te zien. Ga de hemel dus ook niet bezichtigen wanneer het volle maan is. Ideale plekken hiervoor zijn het strand, verlaten weides, ...


Je ogen zijn een must, een verrekijker is handig

Enkel en alleen met het blote oog kan je genoeg objecten zien als je op een goed moment op een goede plek staat. Toch kan een verrekijker handig zijn om meer details waar te nemen, zoals nóg meer sterren, de melkweg, maankraters, ... Kwaliteitsvolle verrekijkers, die vind je bij A.S.Adventure, duh! Kies voor eentje die maximum tienmaal vergroot. Anders wiebelen de beelden te hard door de trillingen van je hand (die vergroten dan ook maal tien). Geen idee hoe je de juiste verrekijker kiest? Dit artikel helpt je verder!


Raak het noorden niet kwijt!

Dit is de oppertips der tips als je van plan bent om straks op sterrenbeeldenzoektocht te gaan. De meeste sterren zie je wanneer je richting het zuiden kijkt, maar in het noorden vind je de meeste sterrenbeelden terug. Geen uitblinker in oriëntatie? Je bent zeker en vast niet de enige!  Kompassen zijn op  zo'n momenten je beste vriend!

Ga op wandel in 't donker

Sterrenkijken is leuk, maar nòg leuker wordt het als je er een nachtwandeling bij combineert.  Een echte topactiviteit met je kinderen, want tijdens de nacht hoor, ruik en voel je dingen waar overdag geen sprake van is. Onze ogen kunnen rusten, dus onze andere zintuigen staan dan op scherp. De natuur en de geheimzinnige sfeer die 's nachts tot leven komen ontdekken is een bijzondere ervaring die je zeker eens moet uitproberen.

De beste nachtwandelingen maak je in augustus en september. De natuur is tijdens de zomernachten nog supadupa levendig. Kijk samen gesjellig naar de zonsondergang en trek er dan op uit. Dat kan op rustige weggetjes, langs afgelegen weides, ...  De bijzonderste ervaring is om zonder licht te lopen, maar neem voor de zekerheid wel altijd een zaklamp mee. Om toch altijd veilig te zijn, kan je een rood fietslampje op je rug hangen. Wil zoon of dochter het wat spannender? Ga 's nacht dan op wandel in het bos. Vergeet ook hier zeker je zaklamp niet mee te nemen en probeer niet te struikelen, haha! Zo'n hoofdlamp is in dit geval misschien zelfs nog handiger, dan zijn jullie handen vrij.

Voor dit artikel werkte Maison Slash samen met A.S.Adventure. We publiceren hier enkel merken die bij ons/jullie passen, en waarin we zelf geloven. Je zal ons nooit horen zeggen dat iets gezond is als we daar niet zeker van zijn. Of dat iets plezant is, als dat niet zo is. We vertellen geen onzin. Beloofd. Hoe wij tegenover samenwerkingen staan, lees je hier.