Als slashparent kom je vaak genoeg in contact met vlekken en verkleuringen. Denk bloedneuzen, aardbeienijs, snottebellen, slijm,...en we kunnen nog wel even doorgaan. En dan is er nog die vlek van jouw glas rode wijn dat je tussen dat andere schrobben omstootte op het witwollen tapijt. In de winkel liggen de rekken vol met voor elke vlek wel hét wondermiddeltje. Maar deze zijn vaak duur en ook niet altijd even milieu friendly! En velen weten niet dat je vaak de beste oplossing voor het wegtoveren van wat gesmos wel ergens gewoon in huis hebt. De Maison Slash hulplijn heeft bij deze een lijstje samengesteld van wat home made vlekkenverwijderaars die al je zorgen zullen wegnemen. 

Gras heeft geen kans meer met groene zeep

via GIPHY

Iedereen kent het, je kinderen spelen buiten en wanneer ze weer binnen komen zitten hun kleren vol groene gras vlekken. En dit zijn hardnekkige vlekken. Maar wij hebben de oplossing. Je behandelt de vlek met groene zeep en wast het nadien gewoon in je wasmachine, et voila.

Groene zeep is eigenlijk een milieuvriendelijke zeep, het is namelijk voor 99% biologisch afbreekbaar (veel meer dan de 'standaard' zeep die de meeste onder ons gebruiken). Ook wel handig om te weten is dat deze zeep geen problemen zal vormen voor je huid en luchtwegen. Ondanks de naam heeft de zeep niet veel groens, vroeger was dit wel zo. Toen werd de zeep gemaakt van hennepolie en dit was van nature wat groenig, nu wordt de zeep gemaakt van sojaolie en koolraapolie (vandaar de bruine kleur).

Zure citroen en zout, perfecte combo? 

Wanneer je wat citroen met zout en lauw water mengt, krijg je het perfecte mengsel om koffie-, thee- en inktvlekken te verwijderen. Super gemakkelijk, goedkoop en het ruikt nog eens heerlijk fris, mooi is dat toch?  Ook nog een secret extra tip: als slashparent loop je soms de benen van onder je lijf en ja hoor, daar komt zweet bij kijken. Het is algemeen bekend dat je van zweet gele vlekken op je lichtgekleurde kleren kan krijgen... Wel, laat een beetje citroensap inweken, daarna afspoelen en je vlek is verleden tijd. 

Geef je legoblokjes een nieuw schoon leven 

Wie had er gedacht dat je de legoblokjes van je kind in de vaatwasmachine mag steken? Niemand toch?! Doe toch maar, zet je 'masjien' op het normale programma en ze zo zijn weer brandschoon en beestjesvrij. 

Frisdrank of schoonmaakproduct?

via GIPHY

Cola is een van de meest gedronken frisdranken, dat weet iedereen maar wist je dat je dit voor nog veel meer kan gebruiken. Vroeger was dit zelfs een medicijn (niet te opgewonden worden, nu is dit niet meer het geval). Wel fijn is dat je er verschillende vlekken zoals bloed en roest mee kan verwijderen. Niets speciaals? En wat als we nu zegge dat je er zelfs de wildste krullen van je kroost mee kan temmen? Da's pas gek?! Check effe dit voorgaand artikel voor nog andere wonderbaarlijke weetjes over cola.  

Baking soda, aah koekjes bakken? Neenee, schoonmaken!

Baking soda is dat productje dat bij vrijwel iedereen gewoon in de keukenkast staat en waarmee de meesten onder ons koekjes en dergelijke bakken. Maar jalloh, je kan daar dus nog veel meer mee, zoals bijvoorbeeld schoonmaken. Super goedkoop, beter voor het milieu dan andere producten en super makkelijk verkrijgbaar. Ook hiermee verwijder je in een oogwenk bloed, vieze geurtjes en lijm. Hoe goe is da?! Bekijk het volledige artikel zeker eens. Daarin vind je de volledige uitleg over deze geheime werkingen van dit dagdagelijkse productje.

Nog meer wistjedatjes

  • Behandel vlekken zo snel mogelijk, opgedroogd is alles veel hardnekkiger. 
  • Vetvlekken behandel je makkelijk met wat afwasmiddel. 
  • Rode wijnvlekken kan je eruit halen met witte wijn.
  • Ossengal zeep verwijdert veel verschillende soorten vlekken. 
  • Lippenstiftvlekken krijg je zo weg met wat babydoekjes.
  • Kleine olievlekjes kan je wegkrijgen met krijt.
  • Foundation vlekken op je kleren krijg je weg met scheerschuim