Heeft je kind een opstoot van verveling zo op het einde van de vakantie? Helemaal normaal. We moeten jou ook niet herhalen dat die fokking vakantie 9 weken duurt! Tof en al he, maar ook vermoeiend. Voor iedereen. Want je uitstappengeld is op, je ravotenergie is op, je spelletjescreativiteit is op. “Op op alles is op”, zeiden Samson en Gert al eens. Het slimste wat je dan kan doen is die kinders van jou aan het knutselen en prullen laten. Maar wat waar hoe begin je daar in godsnaam aan? Aaah, wij slashparents gaan elkaar helpen. Met een pritterest-pagina voor massa’s prittspiratie! (Doe mee, en je kan een fotoprinter én een jaarvoorraad Pritt winnen!)

Ok, we know, midden augustus wil een kind niet bezig zijn met back to school-shizzle. Maar misschien ben jij wel al superstiekem aan het aftellen? Want het is wel wat om je kinderen negen weken bezig te houden, geparkeerd te krijgen of te boeien. De ‘ik verveel mij’s”-komen iets vaker voorbij dan je lief is, en je creativiteit om daarmee om te gaan daalt met de dag. Wat doe je dan? 

Een slimme parent gaat dan rondstruinen op tinternet. De vindingrijke knutselparent doet dat graag op Pinterest. En vandaar het - al zeggen we het zelf- geniale idee. Samen met Pritt (ja, die van de lijmstiften) hebben we een inspirationele Pritterest-pagina gemaakt: een bord op Pinterest (haha, ebdem?) met massa’s prittspiratie (sorry, sterker dan mezelf). 

Wat kan je daar zoal vinden op onze pritterest? 

cfgb6piMDpDlZtosc6wJ2trLoKZhSlDLwJEp7LUW.jpeg

Massa's ideetjes wat je allemaal zo bij elkaar kan plakken met zo'n good old Prittstick. Verzamel een hoop wc-rolletjes, conservenblikken, cornflakesdozen, schelpen, verf en gekleurd papier en uw kinders kunnen zelf aan de slag zonder dat je zorgen moet maken dat ze zichzelf vastplakken op hun stoel. En wie weet zelfs met een paar pareltjes als resultaat! Bekijk hier ons inspiratiebord!

Samen pinnen makes us stronger!

Weet je wat nòg cooler zou zijn dan alleen de zot plezante knutsels te kopiëren die wij er al hebben gepind? Dat wij en jullie en alle slashparents samen (dus jij, en jij en jij ook!) met z’n allen onze prittspiratie delen op hetzelfde bord: ons pritterest-bord. Welke lijmstift-diy vind jij leuk met kinderen? Heb je een geweldig (of ook minder geweldig - maar hey, it keeps the kids busy) idee, pin het dan op dit bord!

Niet alleen helpen we elkaar om de laatste dagen met pokke-verveelde kinderen door te komen, je kan er ook iets mee winnen. We geven namelijk onder de pinners een jaarvoorraad Pritt weg, én een fotoprinter waarmee je meteen en instant je geweldige vakantie-herinneringen kan afprinten. (En er dan bijvoorbeeld een fotocollage mee kan laten lijmen, maar bewaar dit idee dan voor de volgende pedagogische studiedag.)

Hoedoejemee? En oedoejeda pinnen op Pritterest?

Natuurlijk wil jij dat je kinderen zich in stilte kunnen bezighouden met geweldige knutsels! En ja, jij wilt graag een jaarvoorraad Pritt-lijmstiften ontvangen, én die fotoprinter uiteraard. Doe dan mee. Inspireer elkaar. Dat doe je zo:

 • Klik “volgen”
 • Klik “vragen om lid te worden" 
 • Van zodra je aanvraag is goedgekeurd (en dat doen wij keisnel), ben je aangemeld voor de wedstrijd en kan je meepinnen!

Je hebt twee manieren om mee te werken aan Pritterestbord. Je kan super creatief zijn en je eigen creatie uploaden (komaan, doe het! zet die kinders aan het werk!). Of je gaat voor de supereenvoudige optie: je repint het werk van iemand anders. Professioneel pikken is hier helemaal toegestaan.

Pinnen

  • Klik vanaf je profiel op  +
  • Kies  Pin maken
  • Sleep een afbeelding of klik om je afbeelding te uploaden
  • Voeg een beschrijving en de URL waar je de pin naar wilt laten linken toe
  • Klik op Een bord kiezen en vervolgens op Selecteren naast het “PRITTspiratie wedstrijdbord” in het menu
  • Klik op Bewaren

Repinnen

  • Beweeg je muis over een pin of klik op de pin om hem in de vergrote weergave te openen
  • Kies het “PRITTerest wedstrijd" -bord om je pin op te bewaren:
  • Klik op Bewaren in de rechterbovenhoek om de pin op het bord te bewaren

Eenmaal als je iets gepind hebt op ons bord doe je officieel mee aan de wedstrijd(*). Maar belangrijker, je draagt bij tot een inspiratiebord waar we met z'n allen de rest van het jaar profijt uithalen!

(*) - De wedstrijd loopt tot 31/8/2019

- De winnaar wordt gecontacteerd via zijn/haar Pinterest-profiel- de hoofdprijs is een Canon PIXMA TR8550-fotoprinter

Dit artikel kwam er in samenwerking met Pritt, de queen der lijmstiften. Hoe Maison Slash tegenover samenwerkingen staat, lees je hier